21 september 2021

Op de Internationale Automobilaustellung (IAA) in München heeft Volkswagen Bedrijfswagens een zelfrijdende ID.Buzz gepresenteerd. Deze elektrische T1 is verwikkeld in zwarte en witte camuflage om enkele details nog niet direct aan het grote publiek prijs te geven. Het betreft daarnaast een ID.Buzz AD waarvan de letters AD voor Autonomous Drive staan. Deze ID.Buzz is met vijf andere voertuigen volledig in staat om zelfstandig te rijden. Vanaf 2025 komen de eerste elektrische Volkswagen ID.Buzz modellen op de markt. 

Vol met sensoren

Momenteel zijn er diverse ID.Buzz modellen actief in Duitse steden waarmee uitgebreid getest wordt. Volkswagen werkt hierbij samen met Argo Al, zij hebben de Buzz van een zelfbesturingsysteem voorzien en daarbij veel sensoren en software toegepast. Dit is nodig zodat constant de omgeving rondom de ID.Buzz gemonitord kan worden. Denk hierbij aan (onverwachte) acties van voetgangers, fietsers en overige voertuigen in het verkeer. De ID.Buzz moet hier met het zelfbesturingssysteem op anticiperen. Er wordt echter niet alleen naar de omgeving gekeken, de elektrische T1 moet zichzelf ook op een natuurlijke manier voortbewegen. Het gedrag van de ID.Buzz AD moet gelijk zijn als die van een ervaren bestuurder.

Volkswagen wil met autonoom rijden laten zien hoe het verkeer ontlast kan worden en daarbij laten zien dat het veiliger kan. De systemen rondom de auto kunnen namelijk veel meer zien, dan dat een menselijke bestuurder kan zien.

Wij houden u op de hoogte!

DAGO Bedrijfswagens met vestigingen in Aalten, Doetinchem en Ulft houdt u graag op de hoogte. Wanneer wij relevant nieuws omtrent de ID.Buzz ontvangen zullen wij dit met u delen in de vorm van een nieuwsbrief. Denk hierbij aan officiële productinformatie, prijzen en unieke ontwikkelingen. Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen. 

Meer lezen over de ID.Buzz Op de hoogte blijven

ID.Buzz nieuwsbrief

Het Volkswagen team van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische ID-modellen van Volkswagen. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen ervoor zorgen dat u regelmatig relevante updates ontvangt over deze (toekomstige) elektrische modellen. 

Ik wil graag*

Eerdere foto's van de ID.Buzz