DAGO houdt u op de hoogte E-Crafter voor Zevenbergen Zonne-energie

  • Volkswagen Bedrijfswagens
e-crafter zevenbergen zonne energie

E-Crafter voor Zevenbergen Zonne-energie

Zevenbergen Zonne-energie uit Lintelo heeft recent haar nieuwe Volkswagen e-Crafter in ontvangst genomen. Het betreft de eerste 100% elektrische Crafter in de Achterhoek! Eigenaar Martijn Zevenbergen vertelt over deze bus:  ‘de bestickering op de bus toont, naast de firmanaam Zevenbergen ook om wat voor soort werkbus het gaat. Wij zijn er trots op voortaan het transport naar onze klanten 100% elektrisch en duurzaam te kunnen verzorgen. De eerste reacties van klanten zijn heel positief’.

Al sinds 2011 wordt er elektrisch gereden

Zevenbergen rijdt al sinds 2011 met elektrische voertuigen naar haar klanten. Bij de montage van zonnepanelen bij klanten was tot nu toe altijd wel een werkbus nodig op diesel. Er was geen alternatief, tot nu! Volkswagen Bedrijfswagens heeft recent als eerste autoproducent een 100% elektrische bus op de makt gebracht, welke aan de eisen kan voldoen: de e-Crafter. Martijn Zevenbergen wil, zowel met zijn bedrijf als privé, zijn CO2 uitstoot zo klein mogelijk maken. De e-Crafter vormt hierin een mooie kans om een grote ‘groene’ stap te maken.

Energie voor de e-Crafter zelf opwekken

Martijn: ‘Op onze bedrijfsloods wekken 100 zonnepanelen genoeg energie op om ons werk te kunnen doen en onze auto’s op te laden. Vanaf nu is ons hele werkproces, vanaf het lossen van de panelen met de heftruck bij de loods tot aan de montage bij klanten thuis, volledig voorzien van deze zonnestroom. We wekken meer zonnestroom op dan we totaal gebruiken en onze CO2 uitstoot is daardoor nihil. Dit maakt onze energie ‘footprint’ niet alleen energie neutraal, maar zelfs energie positief. Dat vind ik geweldig’, verteld Martijn enthousiast. ‘Ik merk dat onze klanten deze voortrekkers rol van ons waarderen. Zij kiezen onder andere voor ons, als leverancier, omdat ze weten dat wij hierin voor op proberen te lopen. Vanaf nu kan het dus voorkomen dat we onze klant tijdens de montage vragen om de bus te mogen bijladen’, zegt Martijn lachend.

Mooie opdracht voor DAGO Bedrijfswagens

DAGO is trots op deze mooie opdracht. Binnen de gehele organisatie proberen wij continue te verduurzamen, onder andere door zonnepanelen op onze showrooms. Ook lopen wij voorop als het gaat om e-mobility, met modellen als de Volkswagen e-Golf, Audi e-tron en sinds kort dus ook de e-Crafter. Bij bedrijfswagens zijn er vaak meer uitdagingen dan bij personenwagens, het is fijn dat Martijn als elektrische autobestuurder met veel ervaring, deze kennis en ervaring met ons wil delen, zodat we het elektrische rijden toegankelijker kunnen maken. Binnen niet al te lange termijn verwachten wij namelijk ook een elektrische versie van de Transporter en Caddy te kunnen leveren!

Over Zevenbergen Zonne-energie

Zevenbergen is de lokale specialist op het gebied van zonnepanelen. Van een eerlijk advies tot de montage door eigen personeel, verzorgt Zevenbergen haar werk regionaal met zorg en thousiasme. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zevenbergenzonne-energie.nl


Terug naar nieuwsoverzicht