Volkswagen Bedrijfswagens De vernieuwde Multivan 6.1 De nieuwe Multivan 6.1

De nieuwe Volkswagen Multivan is hier! Naast zijn grondige vernieuwde look is er ook onderhuids enorm veel aangepast. Zo biedt de nieuwe Multivan 6.1 hightech assistentiesystemen, een nieuwe generatie infotainment en een digitaal dashboard. De nieuwe Multivan is leverbaar met nieuwe en efficiënte TDI-motoren, maar ook komt er een volledig elektrisch versie met een actieradius van ruim 400 kilometer, volgens NEDC meetmethode. Wij verwachten een realistisch allerdaags verbruik van ruim 300 kilometer!

  • Vernieuwd exterieur
  • Nieuwste infotainment aan boord
  • Efficiënter dan ooit
  • Ook als BEV met 400 km actieradius*

Motorisering Multivan 6.1

De Multivan beschikt over de nieuwste generatie 2.0 TDI dieselmotoren, leverbaar in verschillende versies met vermogens van 66kW / 90pk tot en met 199 pk. Een aantal van deze uitvoeringen zijn leverbaar met DSG-automaat en op de hogere vermogen is uiteraard ook de bewezen 4Motion vierwielaandrijving weer te bestellen. alle uitvoeringen voldoen aan de strenge Euro-6d-TEMP-EVAP emissienorm.

Volledig elektrische Multivan

Het grootste nieuwst komt wellicht met de elektrische aandrijflijn, welke beschikbaar wordt in de Multivan 6.1. Deze elektrische uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met ABT, en is voorzien van een elektrometer met 112 pk / 82 kW vermogen. Afhankelijk van de gewenste actieradius heeft u de keuze uit twee batterijpakketten: 38,8 kWH of 77,6 kWh. Van die laatste weten wij inmiddels dat deze een maximale actieradius kent van ruim 400 km, volgens de NEDC methode. De WLTP opgave zal later dit jaar komen, wanneer alle bedrijfswagens in Europa volgens deze nieuwe meetmethode moet worden getest. Op basis van alle ervaringen die wij hebben met de NEDC, verwachten wij dat de Multivan een realistische, dagelijkse maximale actieradius heeft van ruim 300 kilometer, uniek voor dit segment! Uiteraard behoort snelladen tot de mogelijkheden, naar verwachting 80% in circa 30 minuten.

De tijd ver vooruit met de nieuwste infotainment en connectiviteit in de Volkswagen Multivan

Bij een nieuw model komt zoals verwacht ook een nieuw pakket aan infotainmentsystemen, al gaat dat bij de Multivan 6.1 nog een stuk verder. Nieuw in de center console vinden we het Discover Media systeem met een 8,0 inch touchscreen. Wilt u nog wat meer? Dan is kiest voor u de extra grote Discover Pro, met een 9,2 inch groot touchscreen. Beide systemen zijn uiteraard voorzien van mogelijkheden als Apple Car Play. Daarnaast is het een mogelijkheid om een geïntegreerde SIM-kaart (eSIM) te plaatesen. Hierdoor krijgt u de beschikking over allerlei nieuwe online dienste, zoals internet radio, muziekstreaming, online diensten van Volkswagen We en eCall, het systeem dat automatisch de hulpdiensten belt als u een zwaar ongeval heeft gehad en niet in staat bent dit zelf te doen. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om uw smartphone draadloos op te laden.

‘HEY BULLI’

Spraakgestuurde assistentiesystemen zijn in opkomst, onder andere Google Assistent en Alexa gebruiken wij steeds vaker. De bekendste is misschien wel Siri, welke te activeren is  door ‘Hey Siri’ te roepen. In de nieuwe Multivan heeft Volkswagen hier leuk op ingehaakt, want de gloednieuwe voice-control technologie is te activeren door ‘Hey Bulli’ te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld adressen ingeven, die het navigatiesysteem direct overneemt maar je kan ook berichten laten versturen en mensen bellen via deze techniek.

Digital Cockpit steelt de show

Wat direct opvalt bij het instappen is het vernieuwde en gedigitaliseerde interieur. Het nieuwe dasbhoard is namelijk te voorzien van een een digitaal tellerinstrument, wat bij Volkswagen Bedrijfswagens de Digital Cockpit wordt genoemd. Dit scherm is 10,25 inch groot en is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook perfect afleesbaar door ultra heldere graphics en een hoge resolutie. Als bestuurder heb je de keuze over diverse weergavemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een groot navigatiescherm met kleine tellers, maar je kan ook kiezen voor schermvullende tellers.

Hightech assistentiesystemen

Standaard wordt de nieuwe Multivan geleverd met  Zijwindassistent, welke actie ingrijpt bij sterke zijwind door elektromechanische stuurbekrachtiging. Daarnaast is ook Lane Assist verkrijgbaar, welke het voertuig automatisch binnen de wegmarkeringen houdt. Park Assist is uitgebreider dan ooit en maakt automatisch inparkeren mogelijk, waarbij het alleen nog maar nodig is om gas te geven en te remmen. Rear Traffic alert waarschuwt bij verkeer in de dode hoek wanneer u achter uit rijdt, en kan zo veel voorkomende ongevallen helpen voorkomen. Uiteraard wordt ook het inmiddels befaamde Trailer Assist beschikbaar, wat het achteruitrijden met zelfs de grootste aanhanger voor iedereen mogelijk maakt. Met dit systeem kies je met de knop van de spiegelverstelling de gewenste hoek van de aanhanger, waarna het systeem de besturing overneemt.

Prijzen, levertijden en beschikbaarheid nieuwe Multivan 6.1

Wij verwachten dit nieuwe model in het vierde kwartaal van 2019 te kunnen leveren. In aanloop naar deze introductie zullen wij de exacte specificaties bekend maken, evenals de prijzen. Wilt u dit als eerste van ons weten? Laat in onderstaande formulier uw gegevens achter. Dan brengen wij u persoonlijk als eerste op de hoogte.

De nieuwe Multivan 6.1 is de eerste uitvoering uit de geheel vernieuwde T6.1 reeks, welke later dit jaar volgt. Dit betreft onder andere de vernieuwde Transporter, waar wij de onthulling ook later dit jaar verwachten!

  • Volkswagen Bedrijfswagens De vernieuwde Multivan 6.1 zakelijk leaseZakelijk lease De vernieuwde Multivan 6.1

    Vanaf€ op aanvraag p.m.

De vernieuwde Multivan 6.1