Nieuwe Volkswagen Caddy 2020

Na 17 jaar heeft Volkswagen de nieuwe Volkswagen Caddy gepresenteerd. De nieuwe Caddy zal eind dit jaar te leveren zijn. De nieuwe Caddy Maxi daarentegen volgt begin volgend jaar. Zowel de Caddy als de Caddy Maxi (de lange versie), beschikt ten opzichte van zijn voorganger over meer laadruimte en heeft ook een grotere wielbasis. Naast de genoemde vernieuwingen communiceert Volkswagen Bedrijfswagens dat de Caddy sportiever, digitaler en ruimer dan ooit is. Uiteraard streeft Volkswagen er naar om met de nieuwe Caddy marktleider te blijven in het segment waarin het zich bevindt.

Houd mij op de hoogte

Meer laadruimte

Laadruimte is voor ondernemend Nederland erg belangrijk en ook daar heeft Volkswagen bij de nieuwe Caddy over nagedacht. Vanbinnen heeft de Caddy namelijk nog meer ruimte dan dat het model al had. Bij de nieuwe Caddy is het zelfs mogelijk om een europallet overdwars te laden. Dit is mogelijk omdat het nieuwe model over een extra grote laadopening zal beschikken. De totale laadcapacitiet is gegroeid van 3,2 m3 naar 3,3 m3. De nieuwe Caddy Maxi krijgt de beschikking over een langere schuifdeur en kan met een laadcapacitiet van 4 m3 zelfs twee europallets vervoeren. 

 

Motoren

De Caddy zal voorzien worden van nieuwe dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6 emissies dien in 2021 gaan gelden. De nieuwe motoren in de Caddy zijn schoner en naar verwachting ook nog eens 12% zuiniger. Volkswagen heeft de motoren voorzien van twee SCR-katalysatoren die een dubbele Ad-Blue-dosering injecteren zodat de uitstoot verder wordt beperkt. De dieselmotoren die beschikbaar komen beschikken over een capaciteit van 55 kW / 75 pk tot 90 kW / 122 pk. Tevens komt er een TGI variant op aardgas. 

Interieur

Het interieur van de nieuwe Caddy wordt compleet vernieuwd en krijgt zoals u wellicht wel gewend bent van Volkswagen de beschikking over de modernste technieken. Zo is de nieuwe Caddy bijvoorbeeld uit te rusten met een digital cockpit waarbij het mogelijk is om deze verder te personaliseren. De topversie hiervan is echter de innovision cockpit, deze combineert de digital cockpit met het grootste scherm en het meest uitgebreide aanbod. Daarnaast zal het model leverbaar zijn met diverse infotainmentsystemen met schermen tot 10 inch. Op digitaal gebied is de Caddy ook innovatiever dan ooit. Met de nieuwe e-SIM heeft u toegang tot de online diensten van We Connect zodat u alle relevante informatie op de app in kan zien. Apple Carplay zal daarnaast ook draadloos gebruikt kunnen worden en de temperatuur is eenvoudig in te stellen met een swipe naar links of naar rechts. 

Veiligheid voorop

Bij de ontwikkeling van een nieuwe auto staat veiligheid voorop en dat is ook terug te zien bij de Caddy 2020. Deze beschikt namelijk over de nieuwste veiligheidstechnieken. Hierbij kunt u denken aan Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Side Assist (voor het controleren en detecteren van de dode hoek), Emergency Assist, Trailer Assist en Rear Traffic Alert. Bijzonder detail is dat de nieuwe Caddy ook te bestellen is met Travel Assist. Met Travel Assist heeft u de mogelijkheid om op snelwegen en provinciale wegen (vergaand) autonoom te kunnen rijden. 

Uniek design

De nieuwe Volkswagen Caddy en Maxi zijn op het MQB-platform van Volkswagen gebouwd. Dit platform biedt het merk meer mogelijkheden bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. De aflopende daklijn, de langere wielbasis en grotere wielen zijn de eerste opvallende visuele veranderingen aan het exterieur. Daarnaast is de LED-verlichting mooi geïntegreerd in de lijnen van de voorspatborden. Aan de achterkant heeft Volkswagen lange en smalle verticale LED-lichten toegevoegd.

Specificaties

De komende periode zullen wij nieuwe specificaties aan de Caddy pagina toevoegen. Bent u benieuwd naar de huidige Caddy? Deze kunt u hier bekijken. Indien Volkswagen prijzen communiceert van de Caddy 2020, dan zullen wij deze uiteraard met u communiceren. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan bent u als een van de eersten op de hoogte. Tevens heeft u dan de mogelijkheid om als eerste proef te rijden en een offerte te ontvangen. 

Meld u aan voor de Caddy nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwe Caddy en Caddy Maxi. Eind 2020 zal de Caddy verschijnen en begin 2021 volgt de Caddy Maxi. Bij updates zoals prijzen en uitvoeringen bent u de eerste die wij informeren. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om als een van de eersten een proefrit te maken en een offerte te ontvangen wanneer dat mogelijk is.

Ik wil graag*