Volkswagen Bedrijfswagens ID. BUZZ CARGO

Eerste bedrijfswagen van elektrische ID. Familie
De Volkswagen id buzz cargo

De Volkswagen id buzz cargo is de eerste bedrijfswagen van de elektrische ID. Familie. De vroegere Transporter werd ook wel een Bulli genoemd. Met het ontwerp van de id buzz cargo laat Volkswagen zien dat de nieuwe ‘Bulli’ een toegevoegde waarde is voor de huidige Transporter-lijn. De id buzz cargo gaat naar alle waarschijnlijkheid in 2022 in productie. De prijzen zijn nog niet bekend.

Actieradius id buzz cargo

De actieradius van de id buzz cargo is afhankelijk van de gekozen batterij en model. Op basis hiervan ligt de actieradius tussen de 330 en 550 kilometer. Dit is geheel volgens de nieuwe WLTP-norm. Bijzonder én duurzaam aan de id buzz cargo is dat er zonnepanelen op het dak gemonteerd zijn. Deze zonnepanelen moeten genoeg energie lever zodat de actieradius met 15 kilometer per dag toeneemt.

Autonoom rijden

Het studiemodel van de id buzz cargo beschikt over een volledige autonome rijmodus. Wanneer de bestuurder de ID Pilot-modus inschakelt verdwijnt het stuur in het dashboard. Zo kan de bestuurder tijd vrij maken voor andere zaken. De ‘Bulli’ rijdt dan op het hoogste level van autonoom rijden. Dit volgens de classificatie van de Branchevereniging Duitse Autoindustrie. De ruime id buzz cargo heeft een volledig gedigitaliseerd vrachtsysteem in de laadruimte. Zo wordt automatisch online volgens just in time de lading met het magazijn afgestemd.

MEB-Platform

De id buzz cargo is de eerste Volkswagen Bedrijfswagen die wordt gebouwd op het MEB-platform. Samen met de id neo, vizzion, crozz wordt de id buzz cargo op het MEB-Platform gebouwd. Dit platform heeft Volkswagen speciaal voor de nieuwe ID. Familie ontwikkeld. Het MEB-Platform staat voor Modular Electric Drive Kit.

Afmetingen

De afmetingen zijn helaas nog niet bekend.

Prijs id buzz cargo

Evenals bij de afmetingen zijn ook de prijzen voor de id buzz cargo nog niet bekend.

DAGO Autogroep houdt u op de hoogte!

Wilt u als eerste de laatste ontwikkelingen ontvangen omtrent de id. buzz cargo? Meld u dan aan voor onderstaande nieuwsbrief.

 

ID. BUZZ CARGO