De ID. Buzz Cargo

De ID. Buzz is direct geïnspireerd op het T1 concept van Ben Pon Sr en verwijst daarmee naar het succes van de Volkswagen bus. Net als bij de T1 heeft de nieuwe ID. Buzz een korte overhang. De ID. Buzz heeft een lengte van 4.712 mm en een wielbasis van 2.988 mm. 

Wilt u graag meer weten over de ID. Buzz personenauto, bekijk dan onze pagina.

ID. Buzz Info | Offerte | Afspraak | Proefrit

Slim en ruim interieur

Het interieur van de ID. Buzz Cargo biedt veel opberg- en laadruimte. Op de standaard dubbele zitbank kunnen maximaal twee passagiers zitten. Het interieur is daarnaast geheel vrij van dierlijk leer, waardoor duurzaamheid en gebruiksgemak één worden. Dankzij het slimme opbergconcept, dat speciaal is ontworpen voor dagelijks gebruik, bent u goed georganiseerd onderweg. Of het nu gaat om werkhandschoenen, pakbonnen of gereedschap, drinkbekers, een koffiemok of lunchbox: er is voor alles plaats en passende opbergruimte. Bijvoorbeeld in het grote, open opbergvak aan de bovenzijde van het dashboard of in het afsluitbare dashboardkastje. Naast een vak voor uw smartphone, waar deze draadloos opgeladen kan worden, biedt de ID. Buzz Cargo optioneel tal van USB-C poorten die ook andere apparaten van stroom kunnen voorzien.

Trained Park Assist & Travel Assist

Met Trained Park Assist kan uw ID. Buzz Cargo middels de geheugenfunctie voor geautomatiseerd parkeren op een eerder opgeslagen route helemaal zelfstandig inparkeren met één druk op de knop. U kunt zelfs uitstappen wanneer uwID. Buzz Cargo zelfstandig inparkeert in een krappe parkeerplek. 

De ID. Buzz Cargo beshikt over de allernieuwste versie van Travel Assist dat gebruik maakt van zwermgegevens. Dit systeem houdt u binnen de rijstrook, de ingestelde afstand tot de voorligger en de door u ingestelde snelheidslimiet. Travel Assist maakt onder meer gebruik van de adaptieve rijstrookgeleiding. Hierdoor blijft het voertuig actief in het midden van de rijstrook. De Travel Assist past zich aan uw rijstijl aan en kan ook verder naar links of verder naar rechts rijden in de eigen rijstrook in plaats van precies in het midden. Daarnaast kan Travel Assist u ook actief ondersteunen bij het wisselen van rijstrook op de snelweg. Als er zwermgegevens beschikbaar zijn, hoeft de Travel Assist alleen op een herkende rijstrookgrens te vertrouwen om in de rijstrook te blijven, bijvoorbeeld op landwegen zonder rijstrookmarkeringen in het midden. Daarnaast beschikt de Travel Assist over voorspellende cruise control en bochthulp. De voertuigsnelheid kan worden aangepast aan de geldende snelheidslimieten en het verloop van de weg.

Handiger dan ooit: de nieuwste digitale mobiliteit

Digitale cockpit, internetverbinding en mobiele online diensten: de nieuwe ID. Buzz Cargo maakt uw dagelijkse werk gemakkelijker met de nieuwste technologie. Met de optionele App-Connect-functie kunt u gemakkelijk muziek, audioboeken of nieuws van uw smartphone overbrengen naar het 25,4 cm (10-inch) kleuren-touchscreen van het infotainmentsysteem, waarmee u functies, zoals de DAB+ radio, kunt bedienen. 

ID. Buzz Cargo afmetingen en specificaties op een rij

Exterieur  
Lengte (mm) 4.712
Breedte (excl. speigels, mm) 1.985
Hoogte (mm) 1.938
Wielbasis (mm) 2.988
Draaicirkel (m) 11,0
Laadruimte  
Lengte (mm) 2.208
Breedte maximaal (mm) 1.732
Breedte tussen wielkasten (mm)  1.230
Hoogte (mm) 1.279
Hoogte laaddrempel (mm) 632
Laadvolume (m3) 3,9
Laadvermogen (kg Max. 650
Max. toelaatbaar aanhangwagengewicht geremd (kg) 1.000

* Optionele tweede schuifdeur aan bestuurderskant

Technische specificaties

De nieuwe Volkswagen ID. Buzz is gebouwd op het modulaire MEB-platform en gaat gepaard met een 77 kWh accupakket waarmee er een actieradius van 413 km kan worden behaald. Met deze accu kan de ID. Buzz de 150 kW elektromotor van maximaal 310Nm aan koppel voorzien. De ID. Buzz is dankzij een standaard laadvermogen van 11kW weer op te laden. Ook is de ID. Buzz geschikt voor snelladen. Dankzij een maximaal laadvermogen van 170kW is het accupakket van 5% tot 80% opgeladen in slechts 30 minuten. 

Accuspecificaties op een rij  
Actieradius 424 km
Accugrootte 77 kWh
Max. capaciteit A/C laden 11 kW
Max. capaciteit D/C laden 170 kW
Oplaadtijd D/C 5-80% (snellader) +- 30 minuten
Overige specificaties  
Max. vermogen 150 kW / 204 pk
Max. koppel 310 Nm
Aandrijving Achteraandrijving
Topsnelheid 145 km/h
Acceleratie 0-100 km/u 10,2 s

Volume

De ID. Buzz Cargo is er met twee of drie zitplaatsen voorin. Het laadvermogen van de Cargo is maar liefst 650 kg en een volume van 3,9 kuub. Er kunnen twee europallets naast elkaar worden geplaatst in de laadruimte. 

Wendbaarheid voor in de stad

In de stad zijn smalle straten geen probleem voor de ID. Buzz Cargo. Door zijn bredere wielbasis en minder grote elektrische motor beschikt de bus over een kleine draaicirkel van maar 9 meter, net zo groot als die van een Golf. 

De nieuwste assistentiesystemen zijn toegevoegd in de ID. Buzz Cargo, zoals Travel Assist waarmee de Buzz gedeeltelijk autonoom kan rijden. De nieuwste versie hiervan heeft slechts één rijbaan nodig om recht te kunnen blijven rijden. Landwegen zijn dus geen probleem. 

Bewonder de ID. BUZZ Cargo

ID. Switch

Bent u al helemaal weg van de ID. Buzz, maar is je huidige bus aan vervanging toe? Kies dan voor ID. Switch.

Ga nu voor het leasen van een nieuwe Volkswagen Caddy Cargo of Transporter 6.1 en bepaal zelf wanneer u wilt switchen naar een ID. Buzz. Ontdek een nieuwe dimensie van wachten.

Interesse in ID. Switch

ID. Buzz Cargo

Wat is de prijs van de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

De vanafprijs van de Volkswagen ID. Buzz Cargo is € 57.132,- incl. BTW en BPM,  € 46.200 excl. BTW en BPM

Welke verschillende uitvoeringen heeft de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

De Volkswagen ID. Buzz Cargo kent maar één variant. De ID. Buzz personenwagen kent twee varianten: de ID. Buzz 1st en de ID. Buzz 1st Max. 

Hoe hoog is de actieradius van de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

De actieradius van de Volkswagen ID. Buzz Cargo kent een actieradius van ruim 424 kilometer WLTP. 

Hoeveel jaar garantie en onderhoud zit er op de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

Op het accupakket van de ID. Buzz Cargo zit 8 jaar garantie. Het onderhoud betreft 7 jaar.

Wat is de capaciteit van het accupakket van de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

Het accupakket kent een capaciteit van 77 kWh met een vermogen van 150kW (204 pk)

Hoe snel kan de accu opladen?

Aan de DC snellader (170 kW) kan de accu in circa 30 minuten van 5% naar 80% worden opgeladen. 

Waarom 80% opladen?

Nadat een elektrische auto tot 80% opgeladen is aan een snellader, gaat het snelladen een stuk langzamer. De reden hiervoor, is de levensduur van de accu. De chemische structuur in de lithium-ion accu kan op termijn namelijk te maken krijgen met degradatie.

Hoeveel laadruimte en laadvermogen heeft de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

De laadruimte bedraagt 3,9 kubieke meter. Er is ruimte voor 2 zijwaarts geplaatste europallets. De maximale laadlengte is 2,2 meter en een laadvermogen van 650 kg.

Hoeveel kilo trekgewicht heeft de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

Het maximale trekgewicht bedraagt 1.000 kg.

Een vrijblijvende offerte of meer informatie?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!