Volkswagen Bedrijfswagens e-Crafter Uw 100% duurzame bedrijfswagen, in prijs verlaagd

Veel bedrijven hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Na de introductie van de e-Golf kon Volkswagen Bedrijfswagens dan ook niet achterblijven. De duurzame Volkswagen e-Crafter is vanaf nu te bestellen bij DAGO Autogroep. Deze mooie elektrische bedrijfswagen is evenals de huidige Crafter erg ruim en uniek in haar soort!

  • Nu te bestellen bij DAGO Autogroep
  • Circa 180 km actieradius* en snelladen
  • Maar liefst 8 jaar Garantie!
  • 8 jaar onderhoud gratis!
  • Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem contact op met onze e-Crafter specialist Sjoerd Zwaan!

e-Crafter specificaties

Volkswagen Bedrijfswagens houdt het graag nog een beetje spannend voor de Crafter-liefhebbers. Er zijn namelijk nog niet heel veel details bekendgemaakt. Eind oktober 2018 kunnen wij u alle e-Crafter specificaties communiceren. Onderstaande specificaties heeft Volkswagen Bedrijfswagens reeds gepubliceerd.

Uitstekend batterijpakket

De Volkswagen e-Crafter heeft een uitstekende actieradius*. De batterij van de e-Crafter heeft een capaciteit van 43 kWh en is te vinden onder de laadvloer. Hierdoor heeft het laadruim van de Volkswagen e-Crafter dezelfde afmetingen als de huidige Crafters. Een actieradius* van 200 km is mogelijk met de Volkswagen e-Crafter. Volkswagen heeft berekend dat de gemiddelde Crafter-rijder dagelijks tussen de 70 en 100 kilometer aflegt. De actieradius oftewel rijbereik voldoet dan ook prima. Uiteraard is de actieradius wel afhankelijk van de voertuigconfiguratie en rijstijl. Een ander groot voordeel van de e-Crafter is dat deze snel op te laden is. Het is mogelijk om de e-Crafter met een snellader (40kW) in 45 minuten tot 80% op te laden. Met een wisselstroom wallbox (7,2 kW) duurt het opladen ruim 5 uur, dit is uitermate geschikt om de e-Crafter ‘s nachts op te laden.

Motor van de e-Crafter

De elektromotor van de Volkswagen e-Crafter heeft een vermogen van 100 kW. (136 pk) Op deze manier is de Volkswagen e-Crafter in staat tot uitstekende prestaties, ook met maximale belading! In de toekomst verwacht Volkswagen deze prestaties te overtreffen. Men wil reikwijdtes tot 400 km mogelijk maken.

Standaarduitrusting

De e-Crafter is standaard uitgerust met airconditioning, een comfortstoel voor de bestuurder, LED-verlichting, stoelverwarming en de modernste comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zijn inbegrepen.

e-Crafter prijs

De Volkswagen e-Crafter prijs is vastgesteld op € 69.100 exclusief BTW en BPM. Wilt u als particulier de e-crafter kopen, dan is dat mogelijk vanaf € 84.951. Dit betreffen beiden de versie met 1 ton laadvermogen. Ook komt er een uitvoering beschikbaar met 1750 kg laadvermogen, deze kost indien u zakelijk aanschaft € 72.650 ex btw en bpm. Als particulier betaalt u € 89.247.

Wilt u uw bedrijf verder verduurzamen?

Wij willen u graag kennis laten maken met elektrisch rijden. Een duurzame bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker. DAGO Autogroep vindt dit ook erg belangrijk en helpt u graag verder in dit proces. Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek. Ook denken wij graag met u mee over laadoplossingen.

Blijf op de hoogte omtrent de e-Crafter

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de e-Crafter? Schrijf u in en ontvang als eerste het nieuws!

Onze voorraad Volkswagen e-Crafter

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige e-Crafter staan?

e-Crafter

Veelgestelde vragen over de Volkswagen e-Crafter

Wat moet ik doen om gebruik te maken van Car-Net?

Om voor uw Volkswagen e-Crafter gebruik te maken de mobiele online diensten van Car-Net moet u zich registreren op volkswagen-carnet.com/nl. Als u zich binnen 90 dagen na aankoop registreert, is Car-net 36 maanden gratis. Na 36 maanden kunt u uw abonnement tegen betaling verlengen in de Car-Net portal.

Wat is de levensduur van de accu van de Volkswagen e-Crafter?

Volkswagen gaat elektrische wagens in series produceren die aan onze gebruikelijke kwaliteitsstandaard voldoen. Op de accu zit 8 jaar garantie.

Hoe vaak kan de accu van de Volkswagen e-Crafter opnieuw opgeladen worden?

Enkele duizenden malen wat overeenkomt met een levensduur van 8 tot 10 jaar. De capaciteit wordt niet beïnvloed door gedeeltelijk laden. Doordat de lithium-ion accu geen geheugeneffect heeft, wordt een gedeeltelijke lading niet onthouden. De accu kan na een gedeeltelijke lading de volgende keer dus weer volledig worden geladen.

Wat is de maximale afstand (actieradius) die de e-Crafter met een volledig geladen accu kan rijden?

De e-Crafter kan maximaal 200 km op een volledig geladen accu rijden. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Beïnvloedt het gebruik van de airconditioning en de verwarming de actieradius van een elektrische bedrijfswagen?

Ja. Wanneer de accu aangedreven airconditioning of verwarming wordt gebruikt, wordt de actieradius gereduceerd.

Wordt de verwachte actieradius weergegeven als hoge energieverbruikers geactiveerd zijn?

De actieradius wordt weergegeven in het dashboard. Geactiveerde energieverbruikers voor comfort en rijstijl worden meegenomen in de berekening.

Zijn er verschillende mogelijkheden om de bedrijfswagen te laden?

Ja, Via een mode 2 laadkabel die in het normale stopcontact kan (voor incidenteel gebruik)

Via een bedrijfslaadpunt

Via een openbaar AC laadpunt (wisselstroom, benodigde laadkabel wordt meegeleverd)

Via een openbaar DC laadpunt (gelijkstroom, snelladen)

Waarom heb ik een bedrijfspunt nodig?

Het gebruik van een bedrijfslaadpunt betekent maximaal comfort, maximale veiligheid en maximale laadprestatie. Een bedrijfslaadpunt biedt een ca. 50% hogere laadprestatie en dus kortere laadtijd dan een normaal stopcontact.

Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische bedrijfswagens?
Ja. Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij iedere e-Golf wordt voor 10.000 km HollandseWind® energie gratis meegeleverd. HollandseWind® energie wordt volledig opgewekt uit windenergie en is dus 100% groene stroom.