Veilig rijden, dat begint met goede banden. Beneden de 7 graden celcius en hebben winterbanden meer grip. Voor een bandenwissel bent u bij DAGO aan het juiste adres. Wij hanteren de volgende prijzen:

  • € 39 per wielenset
  • € 89 per wielenset inclusief opslag in het bandenhotel
  • € 89 voor een losse bandenset
  • € 139 voor een losse bandeset inclusief opslag in het bandenhotel
Bij een losse bandenset halen wij de zomerbanden van de velgen en verwisselen wij deze voor de winterbanden. Ook zullen wij de banden balanceren.
Bandenwissel plannen Bandenwissel + overige werkzaamheden plannen

Altijd de juiste grip met winterbanden

Voor extra grip op de weg bij ijzel, gladheid en sneeuw zijn winterbanden onmisbaar. Zeker wanneer de kans op een ongeluk in de winter 6 keer hoger is dan in de zomer. Het verschil ziet u in de remweg op sneeuw met zomer- en winterbanden. Bij een snelheid van 30 km/h is deze met zomerbanden al 8 meter langer, bij 50 km/h zelfs 11 meter. Klik op de afbeelding om het verschil te bekijken.

Met de Skoda in Duitsland?

Vanaf heden volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. 
De Duitse overheid verplicht het symbool op alle banden die vanaf dan worden geproduceerd en gemonteerd om in de winterperiode op de openbare weg te gebruiken. De boete bedraagt minimaal 60 euro.

Op de zijkant van alle banden staat een zogenaamde DOT-code, bestaande uit vier cijfers die de week en het jaar van productie weergeven. Indien er door Duitsland wordt gereisd en na 1-1-2018 nieuwe banden zijn gemonteerd, moet er dus goed op deze code in combinatie met alleen M+S worden gelet. Is de DOT code van het jaar 2018, dan moet dus ook het sneeuwvlokjessymbool op de band aanwezig zijn. Bekijk hier de regels in de Europese landen.