15 juli 2022

Voor ŠKODA-rijders is het überhaupt geen straf om met hun auto op vakantie te gaan, maar de lange wachtrijen op Schiphol maken een autovakantie wel extra aantrekkelijk. We hebben voor u een aantal inpaktips op een rij gezet.

1. Hoedenplank alleen voor hoeden

Het voorkomen van rondvliegende spullen zult u vaker tegenkomen in dit artikel als thema. Mocht u onverhoopt een noodstop of een botsing maken, dan vliegen spullen die op de hoedenplank liggen gegarandeerd door de auto. Objecten als paraplu’s, boeken en tablets krijgt u vanzelfsprekend liever niet tegen uw achterhoofd. Het spreekt dus voor zich dat u dit soort objecten beter niet op de hoedenplank kunt leggen.

 

2. Houd het zwaartepunt zo laag mogelijk

Voor uw wegligging kunt u het best de zwaarste spullen op de vloer van de bagageruimte en tegen de rugleuning van de achterbank zetten of leggen. Hoe lager de kilo’s in de auto liggen, des te beter de stabiliteit en wegligging. Als u plotseling moet remmen, vangt de rugleuning de voorwaartse energie op. Als er niemand achter u zit, kunt u de gordels van de achterbank vastklikken voor extra stevigheid.

Een dakkoffer is ontworpen voor lichte spullen die veel ruimte innemen, zoals slaapzakken en jassen. Denk hierbij in kilo´s, want u wilt het meeste gewicht laag bij de grond houden. Bovendien heeft elke auto heeft een beperkte dakbelasting. Ter illustratie: nieuwe ŠKODA’s kunnen tegen een daklast van 75 kilo (of meer) en de bagagebox zelf weegt om en nabij de 15 kilo.

3. Houd deze spullen binnen handbereik

Enkele belangrijke spullen die u binnen no-time zou moeten kunnen pakken zijn de EHBO-doos, de waarschuwingsdriehoek en de brandblusser. In de meeste Europese landen ben je verplicht om ten minste één veiligheidsvest in de auto te hebben. Als u snel moet handelen, wilt u dat natuurlijk zo dicht mogelijk in uw bijzijn hebben. Daarom plaatst ŠKODA altijd het reflectievest vlakbij de bestuurder, zoals in het deurvak, onder de vloermat of onder de stoel. Vakantiegangers met een elektrische auto dienen uiteraard ook het laadsnoer apart te houden.

4. Maak uw fiets zo kaal mogelijk

Voordat u uw fiets aan de fietsdrager vastbindt, adviseren we om de fietstassen en alle overige losse accessoires te verwijderen. Als u dat niet doet, zal de rijwind aan uw fietstassen gaan trekken en dat vinden de tas, de fiets, de auto en uw gehoor alle vier niet bepaald prettig. Ook kunt u beter de batterij van uw elektrische fiets loskoppelen. Deze maakt de lading onnodig zwaar en instabiel.

 

5. Benut alle ruimtes en opbergvakken

De ontwerpers van ŠKODA doen hun uiterste best om ieder interieur zo praktisch mogelijk te maken. Zo ook bij de nieuwe Fabia. Met het zonnebrilvakje bij de binnenspiegel, de grote Jumbo Box tussen de voorstoelen en de doordachte deurvakken. In de grote kofferbak zijn riemen gevestigd om een gevarendriehoek en een EHBO-tasje mee vast te snoeren.

6. Wacht niet te lang

De schoolvakanties zijn al begonnen, dus maak u nu klaar voor de zomer. Bekijk onderstaande button voor alle aanbiedingen en het assortiment in onze webshop, zodat u goed voorbereid kunt genieten van uw vakantie.

Wacht ook geen moment langer met het inplannen van een airco-onderhoudsbeurt, want er zijn meerdere ŠKODA-rijders die alle zaken tot in de puntjes geregeld willen hebben.

Werkplaatsafspraak maken Accessoire- & werkplaatsacties