2 maart 2021

Een mooie mijlpaal voor ŠKODA: onlangs rolde de twee miljoenste SUV van de band. Alsof het zo moest zijn was het mijlpaal-exempleer tegelijkertijd ook alweer de tweehonderdvijftigduizendste Kamiq die geproduceerd is. De onlangs gepresenteerde verkoopcijfers van het merk laten zien hoe populair de SUV-modellen van ŠKODA zijn. De Kodiaq, Karoq, en Kamiq zijn goed voor ongeveer 40% van de totale wereldwijde verkopen. 

Het succes van de SUV-modellen van ŠKODA is begonnen met de marktintroductie van de Yeti. De basis voor het succes werd hiermee in 2009 gelegd. Nadat in 2017 de laatste Yeti's geproduceerd werden stond de teller er inmiddels van op 685.500 exemplaren. Datzelfde jaar kwam er een vervolg op het SUV-modellenoffensief. ŠKODA presenteerde niet één, maar twee nieuwe SUV-modellen, namelijk de Kodiaq en Karoq. Deze modellen liggen zo goed in de markt dat de vraag soms groter is dan het aanbod. Tot dusverre heeft ŠKODA 593.600 Kodiaq modellen geproduceerd en 458.800 Karoq's.

En toen kwam de Kamiq

De Kamiq is in 2019 aan het SUV-modellengamma toegevoegd. Hiermee legde ŠKODA de focus op een wat compacter segment. Een verhoogde zitpositie in combinatie met een compacte, maar ruime auto. Dat de Kamiq gewaardeerd wordt blijkt wel uit de cijfers; inmiddels zijn er ruim 250.000 Kamiq modellen geproduceerd.

Nu ook elektrisch

De vierde SUV van ŠKODA is 100% elektrisch, het is namelijk de Enyaq iV. Deze verwachten wij op korte termijn in de showroom en is binnenkort uit voorraad leverbaar. Tot nog toe zijn er ongeveer 1.100 exemplaren geproduceerd waarvan ook een groot gedeelte naar Nederland zal komen. Wilt u meer lezen over de Enyaq iV? Dat kan hier

Waar staat SUV voor?

De afkorting van SUV staat voor 'Sports Utility Vehicle'. Bent u benieuwd naar onze voorraad? Bekijk onze ŠKODA SUV-modellen hieronder.