DAGO houdt u op de hoogte ŠKODA showt nieuwe Superb hatchback

  • ŠKODA
nieuwe superb

ŠKODA showt nieuwe Superb hatchback

  • Vernieuwd design
  • Begin 2020 verwacht
  • Leverbaar met Full LED Matrix-koplampen
  • Ook beschikbaar als plug-in hybride uitvoering

Ruim drie en een half jaar na de introductie van de derde generatie ondergaat de Superb wederom een grote verandering. Van zowel de Superb hatchback als de combi is het design verder aangescherpt, maar ook op technologisch gebied zijn er door Skoda grote stappen gezet. De Superb wordt leverbaar met Full LED Matrix-koplampen, dit systeem maakt het mogelijk dat u met grootlicht kan rijden zonder dat u tegenliggers gaat verblinden. Daarnaast introduceert Skoda ook een plug-in hybride uitvoering van de Superb.

Skoda Superb iV

De Superb is het eerste model van Skoda dat uitgevoerd wordt met een plug-in hybride systeem. De 1.4 TSI benzinemotor moet samen met de elektromotor zorgen voor een vermogen van 218 pk. De totale actieradius bedraag 850 kilometer, waarvan 55 kilometer elektrische actieradius.

Systemen

Ook op het gebied van veiligheid- en assistentiesystemen scoort de nieuwe Superb goed. Zo wordt deze o.a. voorzien van de eerder vermelde Full LED Matrix-koplampen, dynamische richtingaanwijzers, Predictive Cruise Control, Side Assist, Emergency Assist en Front Assist met Predictive Pedestrian Protection.

Motoren

Skoda heeft gecommuniceerd dat de Superb in totaal met 7 verschillende motoren te verkrijgen zal zijn. Welke dat precies zijn hebben ze helaas nog niet gecommuniceerd. Wel is het duidelijk dat Skoda o.a. in gaat zetten op de EVO-dieselmotoren. De 2.0 TDI is voorzien van een handgeschakelde zesbak en moet voor 150 pk zorgen. Een DSG-7 automaat hiervan is ook leverbaar. Naast de dieselmotoren komt de Superb iV (Plug-in hybride) en uiteraard benzinemotoren waarvan de sterkste voorzien is van vierwielaandrijving.

Exterieur

Het exterieur van de Superb is scherper dan ooit. Dat komt omdat de nieuwe Superb voorzien is van een bredere grill en vlakkere lichtunits heeft. De lichtunits lopen namelijk door tot aan de grille. Tevens is LED verlichting standaard inbegrepen. De achterkant van de Superb oogt chiquer doordat de naam ŠKODA volledig uitgeschreven is. Een andere blikvanger op de achterkant is de chromen verbindingsstrip tussen de LED lampen.

Interieur

Ook het interieur mocht niet aan de upgrade ontbreken. Chromen accenten en mooie accenten zorgen ervoor dat de Superb nog meer klasse uitstraalt. De Superb zal standaard geleverd worden met de nieuwe Kessy Go startknop. KESSY oftewel Keyless vehicle entry system is optioneel.

Eind deze zomer te bestellen

De vernieuwde Skoda Superb is eind deze zomer te bestellen. De prijzen en overige specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie gecommuniceerd. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Terug naar nieuwsoverzicht