19 januari 2021

ŠKODA is de komende drie jaar officieel autopartner van team Jumbo-Visma. Zowel de schaats- als wielerploeg en het management zullen voorzien worden van een uitgebreid wagenpark met ŠKODA auto's. In totaal krijgt Team Jumbo-Visma maar liefst 57 auto's tot hun beschikking. Op de Citigo e iV na zullen alle modellen ingezet gaan worden, zo ook de elektrische Enyaq iV. Het afgelopen jaar maakt de Enyaq iV al zijn debuut in de Tour de France als aanvoerder van het peleton. De auto's die ŠKODA beschikbaar heeft gesteld zullen onder andere gebruikt gaan worden voor het volgen en ondersteunen van de wielrenners tijdens wedstrijden en trainingen. De schaatsers zullen er gebruik van maken voor verplaatsingen van en naar de (inter) nationale schaatsbanen.

Sportieve samenwerking

Tjeerd Tuitel, Algemeen Directeur van ŠKODA Nederland is in zijn nopjes met de samenwerking: "Met deze overeenkomst geven we het startschot voor een hernieuwde, langdurige en sportieve samenwerking". Ook geeft hij aan dat het de ambitie is om het partnership op termijn verder uit te breiden en daarnaast gaat hij verder in op ŠKODA en sport. "owel internationaal als nationaal is ŠKODA al vele jaren nauw betrokken bij het wielrennen, en ook met de schaatssport hebben we in het recente verleden al innig samengewerkt. Ik ben er daarom trots op dat we met deze overeenkomst opnieuw de krachten met Team Jumbo-Visma bundelen en met hen een partner hebben die in beide disciplines tot de absolute wereldtop behoort. Wij kijken er naar uit om zowel de wielerploeg als het schaatsteam van Team Jumbo-Visma te kunnen ondersteunen in hun missie om succesvol te zijn in onder meer de Tour de France en op de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022". 

Oer-Hollandse sportdisciplines

De afgelopen jaren heeft zowel de schaats- als wielerploeg van Jumbo-Visma mooie successen behaald. ŠKODA kijkt er dan ook naar uit om samen de successen verder uit te bouwen. 

ŠKODA wagenpark Team Jumbo Visma