16 februari 2021

We hadden er allemaal wel een beetje op gehoopt en nu is het ook definitief: ŠKODA komt met de Enyaq iV Sportline. De Enyaq iV Sportline uitvoering moeten we zien als een sportieve variant van de huidige Enyaq iV. Denk hierbij aan de unieke zwarte afwerkingsdetails, grotere lichtmetalen velgen en een verlaagd sportonderstel. Deze elementen geven de Sportline-uitvoering nog meer een krachtige uitstraling. Zoals u wellicht al wel van huidige Sportline-modellen gewend bent, krijgt ook de Enyaq iV de beschikking over sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De sportstoelen in combinatie met een driespaaks multifunctioneel lederen sportstuur en sierlijsten in carbonlook maken het interieur helemaal compleet. U kunt de Enyaq iV Sportline binnenkort in drie verschillende soorten verkrijgen, namelijk:

 1. Als Enyaq iV 60 Sportline met 132 kW / 180 pk en meer dan 400 kilometer actieradius; 
 2. Als Enyaq iV 80 Sportline met 150 kW / 204 pk en meer dan 520 kilometer actieradius;
 3. Als Enyaq iV 80x Sportline met 195 kW / 266 pk en een maximale actieradius van 500 kilometer
  1. Inclusief vierwielaandrijving en een maximumkoppel van 425 Nm.
De topsnelheid voor de hierboven genoemde uitvoeringen bedraagt 160 km/u.

Sportieve prestaties met de Enyaq iV Sportline

De Enyaq iV 80x Sportline is de uitvoering die de beschikking heeft over vierwielaandrijving. De 80x heeft dezelfde batterij als de Enyaq iV 80, namelijk 82 kWh oftewel 77 kWh netto. Door de tweede elektromotor heeft de 80x vierwielaandrijving en een vermogen van 195 kW en een maximumkoppel van 425 Nm. De 80 heeft een maximaal vermogen van 150 kW. Ongeacht de gekozen uitvoering beschikken de Enyaq iV Sportline uitvoeringen over een hoog koppel dat direct merkbaar is als u het gaspedaal intrapt. In tegenstelling tot de 'gewone' Enyaq iV is de voorkant 15 mm, en de achterkant 10 mm verlaagd, hierdoor oogt de Sportline nog sportiever.

Aanmelden Sportline nieuwsbrief Enyaq iV voorraad bekijken

Opvallende afwerkingsdetails

Wat u wellicht al op de foto's ziet is dat de Enyaq iV Sportline opvalt door de zwarte én glanzende afwerkingsdetails. De grille, raamomlijsting, dakrails, ŠKODA-logo, badges en diffusor in de achterklep zorgen ervoor dat het één geheel is. Ook heeft ŠKODA de sideskirts in de carrosseriekleur gespoten. Wanneer u de Enyaq iV wilt bestellen, dan wordt deze geleverd met een 'afwijkende' neus en Sportline-badges. Ook zijn er 20 inch lichtmetalen velgen Vega of 21 inch Betria velgen inbegrepen. 

Standaard met LED Matrix-koplampen

Extra fijn is dat de Sportline standaard voorzien is van LED Matrix-koplampen. Ook heeft elke Matrix-grootlichtmodule 24 LED's waardoor u altijd het grootlicht aan kan laten staan zonder tegenliggers te verblinden. De LED Matrix technologie in combinatie met de camera op de voorruit ziet tegenliggers aankomen waardoor het automatisch lichtdelen uit kan schakelen.

Interieur Sportline

Wat al bekend was bij de huidige Enyaq iV trekt ŠKODA ook door naar de Sportline. Ook hier hebben de interieurontwerpers gebruik gemaakt van de Design Selections. Er is een speciaal Sportline design voor het interieur ontworpen. Wij hebben de unieke details voor u:

 • Hemel en interieurbekleding in zwart
 • Dashboard in zwart kunstleer met grijze contraststiksels 
  • Afgewerkt met carbon-look die ook terug te vinden is in de deurpanelen
 • Vloermatten met grijze bies
 • Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen met Suedia microvezel incl. grijze biezen
 • Sportstuur met Sportline-logo
 • Pedalen voorzien van aluminium look

Prijzen en bestelbaarheid

Het zal niet lang meer duren voordat ŠKODA de prijzen gaat publiceren. De Enyaq iV is namelijk vanaf dit voorjaar te bestellen. In aanloop naar de introductie zullen dan ook de prijzen gepubliceerd worden. Mocht u dit als een van de eersten willen weten? Schrijft u zich dan gerust in voor onze nieuwsbrief. Zodra de prijzen van de Enyaq iV Sportline bekendgemaakt worden, zullen wij dit direct met u delen. Ook wanneer de uitvoering naar eigen wens samen te stellen is doen wij u bericht.

Op de hoogte blijven van de Sportline?

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*

Ons ŠKODA-team