2 september 2020

Op dinsdagavond 1 september vond de officiële onthulling van de Skoda Enyaq iV plaats in Praag. Naast de onthulling van het productiemodel heeft Skoda ook de eerste prijzen en specificaties van de Enyaq gepresenteerd. En we hebben goed nieuws! Elektrisch rijden in een populair SUV-segment wordt binnenkort echt bereikbaar. De elektrische Enyaq is namelijk te bestellen vanaf € 39.990. Meer prijzen volgen uiterlijk 1 oktober. 

  • Prijs vanaf € 39.990
  • Maximaal 510 kilometer WLTP actieradius
  • Gelimiteerde Founders Edition beschikbaar
  • Trekgewicht tot 1.200kg

Afmetingen

De Skoda Enyaq wordt op het MEB-platform voor elektrische gebouwd waardoor het technieken kan beschikken die ideaal zijn voor elektrische auto's. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van de accu in de bodemvloer zodat er ruimte gecreëerd kan worden. Hierdoor ontstaat er tevens veel binnenruimte. 

De Enyaq heeft de volgende afmetingen

  • Lengte: 4.649 mm
  • Breedte: 1.879 mm
  • Hoogte: 1.616 mm
  • Wielbasis: 2.765 mm

Zeer opvallende voorkant

De Enyaq beschikt over een rustig, maar heel herkenbaar design. Wat wel direct opvalt is de grille aan de voorzijde. Dit is in principe puur voor de stijl en tevens heel herkenbaar met de overige modellen van Skoda. Optioneel heeft u de mogelijkheid om Crystal Face te bestellen. Hiermee wordt de grille als het ware vervangen voor een doorzichtige strip vol ledlicht.  

Interieur van hoog niveau

Voor het interieur heeft Skokda designselecties in het leven geroepen. Deze zijn samengesteld door de interieurontwerpers waardoor u de mogelijkheid heeft om uit 10 themapakketten te kiezen. Daarnaast kunt u nog kiezen uit enkele individuele opties zodat het interieur optimaal samengesteld kan worden.

In de Enyaq is daarnaast standaard een 13 inch display opgenomen. Dit scherm is groter dan alle andere schermen in de reeds bestaande modellen van Skoda. Ook heeft u altijd online toegang tot de auto waardoor u de accu en airco op afstand kunt aansturen.

Simply Clever ook in de Enyaq aanwezig

Waarschijnlijk kent u al een aantal Simply Clever oplossingen van Skoda in de reguliere benzineauto's. Hierbij kunt u denken aan een paraplu in de portieren, maar ook aan een ijskrabber bij de tankklep. Speciaal voor de elektrische modellen heeft Skoda ook Simply Clever oplossingen ontwikkeld. Zo krijgt de Enyaq de beschikking over een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkamp voor de laadaansluting en een handige opbergvak voor de laadkabel. 

De welbekende ijskrabber heeft Skoda ditmaal in de achterklep geplaatst.

Enyaq in detail bekijken Interesse met ons delen

Prijs vanaf € 39.990

De Enyaq iV is te bestellen vanaf € 39.990 en hierdoor wordt elektrisch rijden in een SUV voor heel veel mensen bereikbaar. Voor dit bedrag krijgt u de beschikking over een 62 kWh accupakket. Hierdoor is een WLTP actieradius van 390 kilometer en bedraagt de begrensde topsnelheid 160 km/u. Het maximale vermogen bedraagt 132 kW en de maximale koppel 310 Nm. Bij dit accupakket accelereert u in 8,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De overige prijzen volgen uiterlijk 1 oktober.

Drie verschillende accupakketen

Voor de Enyaq zijn drie verschillende accupakketten beschikbaar, namelijk 55 kWh, 62 kWh en 82 kWh. In totaal heeft de elektrische SUV 5 verschillende vermogensniveau's. Hierdoor bedraagt de WLTP actieradius respectievelijk 340 km, 390 km, 460 km (2x) en 510 km.

Skoda Enyaq iV bestellen

Vanaf 1 oktober heeft u bij ons de unieke mogelijkheid om de Enyaq iV te bestellen. Deze heeft standaard de beschikking over 6 jaar onderhoud. De eerste Enyaq iV modellen verwachten wij in het eerste kwartaal van 2021 bij ons in de showroom. Ook gaat Skoda een exclusieve Founders Edition leveren. Dit als eerbetoon aan het 125 jarig bestaan van het merk. Ook deze worden begin 2021 verwacht en hier zullen er slechts 1.895 van geproduceerd worden.

Exclusieve preview

Op korte termijn komt er ook een Enyaq iV naar onze showroom in Doetinchem. Hierbij heeft u de mogelijkheid om het model tot in detail te bekijken en daarnaast leggen wij u graag alles uit over het model. Dit betreft een exclusieve preview aangezien er slechts 2 modellen naar Nederland komen. De exclusieve preview is waarschijnlijk begin oktober.

Interesse? Laat het ons weten!

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*

Details van de Enyaq