28 juni 2022

ŠKODA AUTO voor 19e maal hoofdsponsor van de Tour de France

ŠKODA AUTO support ook dit jaar de Tour de France (1 – 24 juli 2022) als officiële hoofdsponsor en autopartner. Het is alweer de 19e keer dat de Tsjechische autofabrikant ‘s werelds grootste wielerevenement steunt. Maar liefst 250 auto’s bieden de organisatoren en Tourleiding optimale mobiliteit en worden gebruikt als ondersteunings- en assistentieauto’s. Het wagenpark omvat ook de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV commandowagen, waarin Tour-directeur Christian Prudhomme op 16 van de 21 etappes het peloton aanvoert.

De 109e editie van de wielerklassieker start op 1 juli met de Grand Départ in Kopenhagen, het meest noordelijke startpunt in de historie van de Tour. De 21 etappes, waaronder zes bergtrajecten, voeren het peloton door vier landen over een afstand van 3.300 kilometer. Op 24 juli bereiken de renners hun bestemming op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

 Voor de twaalfde keer heeft de Tsjechische autofabrikant ook de kristallen trofee ontworpen voor de winnaar van de Tour de France. ŠKODA AUTO sponsort sinds 2015 de groene trui voor de leider in het puntenklassement.

ENYAQ iV: elektrisch mobiel commandocentrum

ŠKODA AUTO ondersteunt het grootste wielerevenement ter wereld voor de 19e keer. Als officiële hoofdsponsor en autopartner levert het merk ook 250 auto’s aan de organisatoren en Tourleiding, evenals service- en assistentieauto’s. Naast de ENYAQ iV omvat het wagenpark OCTAVIA’s en SUPERB iV’s met plug-in hybride-aandrijving. Tour-directeur Christian Prudhomme rijdt voor het peloton uit in een volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV. Dit is de derde keer dat de SUV dienst doet als het mobiele commandocentrum van Prudhomme. Tijdens sommige etappes wordt de ENYAQ iV als commandowagen afgewisseld door de ŠKODA SUPERB iV.

ŠKODA: partner van de wielersport

Daarnaast is ŠKODA AUTO dit jaar partner van de Tour de France Femmes, die op 24 juli van start gaat. De deelnemers leggen acht etappes af over een afstand van 1.029 kilometer, waarbij de route van Parijs naar La Planche des Belles Filles voert.

Als ‘motor van de wielersport’ ondersteunt ŠKODA AUTO naast de Tour de France en Tour de France Femmes tal van nationale en internationale wielerwedstrijden en populaire sportevenementen, waaronder de Spaanse ‘Vuelta’ en bijvoorbeeld de amateurkoers L’Etape.

Naar de TourVoordeel acties van ŠKODA