11 november 2021

En de Gouden Stuurwiel award gaat naar........ de ŠKODA Enyaq iV! Lezers van het vakblad Auto Bild en de krant Bild am Sonntag hebben de Enyaq iV genomineerd als één van de drie finalisten in de categorie voor elektrische SUV's. Vervolgens is uit drie finalisten de ŠKODA Enyaq iV door een vakjury als winnaar uit de bus gekomen!

Voor het eerst heeft de organisatie van de Gouden Stuurwiel-verkiezing onderscheid gemaakt tussen elektrische auto's en auto's met een verbrandingsmotor. Lezers konden over een periode van twaalf maanden kiezen uit een selectie van in totaal zeventig auto's. In totaal heeft de jury op verschillende onderdelen twaalf Gouden Stuurwielen uitgereikt. 

Het oordeel

Nadat de Enyaq iV de eerste schifting had overleefd mocht het zich met twee andere elektrische SUV-modellen opmaken voor de praktijktest. Het oordeel van de jury is onder meer gebaseerd op het rijgemak, ruimte en het zicht rondom de auto. Op basis van die criteria heeft de jury beslist dat de Enyaq iV het beste totaalpakket biedt in de klasse voor elektrische SUV's. 

Dat is nummer zeven

In 1976 werd het eerste Gouden Stuurwiel uitgereikt door Bild am Sonntag en sinds 2009 is het toonaangevende Duitse autoblad Auto Bild ook bij de verkiezing betrokken. Het eerste succesverhaal begon in 1999 met de eerste-generatie Fabia, in 2007 gevolgd door zijn opvolger. Ook in 2004 en in 2008 won ŠKODA het Gouden Stuurwiel met respectievelijk de Octavia en de Superb. In 2017 won de Karoq en in 2019 de Kamiq. 

Wij staan voor u klaar!