8 juli 2021

Met de komst van de gelimiteerde Enyaq iV Founders Edition eert ŠKODA de grondleggers van het merk. Het is namelijk 125 jaar geleden dat de oprichters, Václav Laurin en Václav Klement, het prachtige merk ŠKODA hebben opgericht. Tot de dag van vandaag is dat een uitstekende keuze gebleken. Om de grondleggers van het merk te eren heeft ŠKODA een gelimiteerde Enyaq iV Founders Edition uitgebracht. Van deze exclusieve uitvoering zijn er slechts 1895 beschikbaar. Uiteraard verwijst dit aantal naar het oprichtingsjaar van ŠKODA. 

Over de Founders Edition

Om de exclusiviteit van deze unieke uitvoering te waarborgen worden er wereldwijd slechts 1895 uitvoeringen geproduceerd. Qua exterieurkleur heeft u de keuze uit twee opties, namelijk Black Magic metallic of Arctic Silver metallic. Deze twee kleuren ziet u ook in onderstaande afbeeldingen. Voor wat betreft de actieradius kunt u kiezen uit een range van maximaal 390 kilometer (iV 60) of de grote range tot 537 kilometer (iV 80). Een absolute spring in het oog zijn de 21 Aquarius lichtmetalen velgen. Bij de zwarte uitvoering hebben de velgen een koperkleur afwerking en bij de Arctic Silver een 'zilveren' afwerking.

Crystal Face ook te zien

In eerdere berichtgevingen heeft u al wat kunnen lezen over Crystal Face. Dit is een innovatieve verlichte grille die aan de voorzijde voor heel wat bekijks gaat zorgen. Ook ziet u aan de voor- en achterzijde sportief gestylde bumpers. De spiegelkappen en typeaanduiding hebben een afwijkende kleur. Uiteraard gaat u de Founders Edition-emblemen terugzien op de auto, deze kunt u vinden op de voorschermen.

Interieur vol met stijlvolle combinaties

Het (standaard) interieur van de Enyaq iV is al stijlvol, maar toch is ŠKODA erin geslaagd om het nóg stijlvoller te maken. Dit heeft vooral met de gekozen kleurcombinaties te maken. Het interieur is gebaseerd op de Suite Design Selection. Hierbij zijn de decoratiestrips afgewerkt in Piano Zwart en heeft het dashboard een 'two-tone design'. De heerlijk zittende stoelen zijn voorzien van een zwart leder met cognacbruine contraststiksels. Optioneel heeft u hierbij nog de keuze uit een cognagkleurig leder met steenbeige contraststiksels. De cognagbruine kleur gaan wie in ieder geval nog terugzien aan de randen van de zwarte vloermatten. Leuk detail: op het stuur van de Founders Editon komt een badge met het productienummer te staan. Wellicht rijdt u wel de 0001/1895

Beperkt aantal Founders Editions naar Nederland

Zoals u heeft gelezen zullen er slechts 1895 uitvoering geproduceerd gaan worden. Hiervan zullen er een beperkt aantal van naar Nederland komen. U, als liefhebber van deze unieke uitvoering, kunt hiermee wellicht uniek zijn. De Enyaq iV Founders Edition is nu te bestellen vanaf € 52.290. Dit betreft de Enyaq iV 60 uitvoering. De Enyaq iV 80 Founders Edition is er vanaf € 57.390.

De eerste leveringen staan momenteel gepland voor september. Uiteraard is dit afhankelijk van de planning, maar op het moment van schrijven was dit actueel. In het vooruitzicht hebben wij in ieder geval alvast een Enyaq iV 80 Founders Edition besteld in de kleur Arctic Silver Metallic. Deze wordt uit voorraad leverbaar. Wilt u liever naar wens bestellen? Neem dan contact met ons op!

Info over de Enyaq iV Founders Edition?

Bekijk de Founders Edition in detail

Info | Afspraak | Contact | Offerte

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!