8 september 2021

De ŠKODA Enyaq Coupé iV zit nu nog verpakt in camouflagestickers, maar dat zal niet lang meer duren! Hoe dichter we bij de officiële introductie van deze stijlvolle Enyaq Coupé iV komen, hoe meer details ŠKODA prijs zal geven. We weten in ieder geval zeker dat de Enyaq Coupé iV begin 2022 op de markt zal komen. Wat we ook weten is dat de Enyaq iV wereldwijd, en in Nederland, een groot succes is. ŠKODA heeft namelijk al ruim 70.000 elektrische Enyaq iV modellen geproduceerd en ons land behoort tot de top drie afnemers. Het is zelfs zo dat de vraag momenteel groter is dan de productiecapaciteit waardoor er schaarste ontstaat. 
 
De Coupé uitvoering kunnen we zien als een nog stijlvoller gelijnde carrosserievariant van de huidige Enyaq iV. De auto heeft een vloeiende én aflopende daklijn waardoor de Coupé nóg gestroomlijnder is dan de Enyaq iV. Hoe gestroomlijnder de auto, des te beter de auto met zijn energie om kan gaan. Met het grootste accupakket (77 kWh) kan een actieradius tot 535 kilometer volgens WLTP worden behaald. 

De Enyaq Coupé iV komt begin 2022 op de markt. Er zijn nog geen officiële prijzen bekend. Zodra wij meer concrete informatie ontvangen zullen wij dat met u communiceren. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 

Aanmelden nieuwsbrief Enyaq iV voorraad bekijken

Dé ideale gezinsauto

Net als de huidige Enyaq iV is ook de Coupé versie dé ideale gezinsauto. Ideaal voor vakanties, ideaal voor de zaterdag met het voetbalteam, ideaal voor vakanties en ideaal voor alle dagelijkse werkzaamheden. De Enyaq Coupé iV heeft namelijk enorm veel binnenruimte. Dat merkt u niet alleen bij het inpakken van de boodschappen of het vervoeren van de voetbaltassen, maar ook aan de passagiers. Zij hebben alle ruimte en kunnen heel comfortabel reizen. Over de bagageruimte: deze bedraagt 570 liter! De Cw-waarde is slechts 0,247 en dat zorgt ervoor dat de actieradius van de 'Sportback' gemaximaliseerd kan worden.

Over de actieradius en accupakketten

  • Twee accupakketten beschikbaar
  • Drie vermogensvarianten met achter- of vierwielaandrijving
De Enyaq iV Coupé is leverbaar als iV 60, iV 80 en iV 80x, de iV 80x krijgt de beschikking over vierwielaandrijving. De iV 60 krijgt een accupakket van 62 kWh, netto zal dit 58 kWh zijn. Het vermogen bedraagt 132 kW oftewel 180 pk en er wordt gebruikgemaakt van achterwielaandrijving. Ook de Enyaq Coupé iV 80 heeft achterwielaandrijving, maar daarvan bedraagt het vermogen 150 kW. In pk's uitgedrukt is dit 204 pk.  
 
De uitvoering met de grootste batterij en achterwielaandrijving heeft een actieradius van 535 kilometer* (WLTP). Dankzij de standaard snellaadtechnologie kan de auto snel weer worden ‘bijgetankt’. In het interieur is het 13 inch touchscreen een echte blikvanger. Het accupakket bedraagt 82 kWh (netto 77 kWh). Deze haalt ook de grootste actieradius van 535 kilometer volgens WLTP. Als laatste variant hebben we nog de Enyaq Coupé iV 80x uitvoering. Deze heeft een 77 kWh accupakket, vierwielaandrijving en maar liefst 195 kW vermogen (265 pk). 
 
Laden kan onder andere met een publieke/thuis laadpaal van 11 kW en hiermee is de auto in zes tot acht uur volledig opgeladen. Snelladen kan met een maximum vermogen van 125 kW. 
Klik op de afbeeldingen voor specificieke informatie omtrent de Enyaq Coupé iV.

Standaard een panoramisch glazen dak

Stijlvol is de Enyaq iV al, maar standaard een panoramisch glazen dak geeft nog net wat meer glans aan de auto. De Coupé iV wordt hiermee standaard uitgerust. Vanaf de B-stijl zal deze vloeiend naar achter lopen. 

Afmetingen

  • Lengte 4.653 mm (4 mm langer dan de 'gewone' Enyaq iV)
  • Hoogte 1.617 mm 
  • Breedte 1.879 mm (gelijk aan de huidige Enyaq iV)
  • Wielbasis 2.765 mm (gelijk aan de huidige Enyaq iV)
  • Bagageruimte: 570 liter (Enyaq iV heeft 585 liter)

De krachtige uitstraling van de Enyaq Coupé iV wordt mede mogelijk gemaakt door de 19 tot 21 inch wielen die u kunt kiezen. Als optie kunt u de full-LED Matrix-koplampen bestellen op de Coupé. Hier zijn 24 LED's inbegrepen die afzonderlijk van elkaar ingeschakeld zijn. Deze hebben een zeer helder lichtbeeld en bij een tegenligger worden er automatisch LED's uitgeschakeld zodat u deze niet kan verblinden. Uniek aan de Coupé iV is de mogelijkheid tot verlichte grille. Hier verlichten 131 LED's de verticale spijlen en horizontale verbinding tussen de koplampen.

Wij houden u op de hoogte!

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*