16 november 2021

ŠKODA heeft twee nieuwe schetsen vrijgegeven, welke vooruitblikken op de vernieuwde KAROQ. De huidige Karoq werd in 2017 geïntroduceerd en krijgt in 2022 een flinke design- en technologie-update. Op 30 november aanstaande trekt Skoda het doek van de vernieuwde Karoq. 

Hoewel onze klanten de huidige Karoq nog goed weten te waarderen, is het nieuwe ontwerp op de schetsen ook zeer aantrekkelijk. Het front is opvallender, waarbij de nieuwe grille in lijn licht met dat van de andere nieuwe ŠKODA modellen. Het betreft een fors ontwerp, met dubbele lamellen en een zeshoekige vorm. De koplampen zijn in vergelijking met zijn voorganger smaller geworden lopen nu door tot in de grille. De nieuw gevormde dagrijverlichting versterkt de dynamische lijn en eronder bevind zich een tweede lichtunit voor de mistlampen of - bij het topmodel -  een aparte LED-module. Hiermee vormt het de herkenbare lichtsignatuur van het eerste model Karoq. 

Upgrades vernieuwde Skoda Karoq herkenbaar

Ook de tweede schets, die van de achterzijde van de KAROQ laat mooie upgrades maar ook herkenbaarheid zien. Naast de langere achterspoiler en een aangescherpte achterbumper inclusief zwarte diffuser, hebben ook de achterlichten een nieuw, scherper design gekregen. Net als de koplampen zijn ze nu smaller, waardoor de breedte van de auto beter geaccentueerd wordt. De kristallijnstructuur in de lichtunits en hun bekende C vorm geven de kenmerkende ŠKODA stijl weer.

De huidige Karoq kwam in 2017 op de Nederlandse markt, waar het menig klant wist te bekoren. Het was de tweede SUV van Skoda destijds, naast zijn grotere broer de Kodiaq. De vernieuwde Karoq beleeft op 30 november aanstaande zijn wereldpremière.