DAGO houdt u op de hoogte De nieuwe OCTAVIA 2020

 • ŠKODA
nieuwe skoda octavia

De nieuwe OCTAVIA 2020

Op 11 november onthult Skoda de vierde generatie van de Octavia. Deze is langer en breder dan de zijn vorige generatie en biedt nog meer ruimte voor inzittenden en voor bagage. Hij beschikt over een innovatief design wat de Octavia een moderne uitstraling geef. Het vernieuwde interieur is hoogwaardig afgewerkt en voorzien van de nieuwste Simply Clever features. Daarnaast is de nieuwe Octavia veiliger dan ooit door dankzij de innovatieve assistentie- en connectiviteitssystemen. De vierde generatie  van de Skoda Octavia wordt op 11 november gepresenteerd in Praag en staat in de zomer van 2020 in onze showroom.

Vernieuwd design, grotere afmetingen

De nieuwe Octavia beschikt over een scherp gelijnd front. Het front is tot 22 mm langer en 15 mm breder dan de vorige generatie van de Octavia. De nieuw ontworpen dak rails en maximaal 19 inch grote lichtmetalen velgen dragen niet alleen bij aan moderne looks, maar maken de nieuwe Octavia ook meer aerodynamisch dan de vorige generaties. De nieuwe ŠKODA Octavia is één van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld, dit heeft gunstige gevolgen voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies.

Nieuwe full-LED Matrix koplampen

De scherp gesneden voor- en achterlichten beschikken over de moderne LED-technologie. Met de optionele full-LED Matrix koplampen kan voortdurend met groot licht worden gereden zonder dat u uw tegenliggers verblindt. De lichtbundel wordt razendsnel aangepast zodra de camera achter de voorruit auto’s fietsers of voetgangers herkend. Deze koplampen hebben tevens een speciale functie, die u begroet zodra u de auto nadert. De full-LED achterlichten zijn optioneel te leveren met  dynamische richtingaanwijzers.

Ongekende binnenruimte

De vierde generatie van de Octavia is wederom ruimer geworden. De achter passagiers kunnen hun benen beter kwijt en de grootste bagageruimte in zijn soort is vergroot naar 640 liter voor de Combi en 600 liter voor de hatchback. Met het vernieuwde stuurwiel dat is afgewerkt met chroom, kunnen 14 verschillende functies worden bediend d.m.v. druk- en scrollknoppen. Het ontwerp van het dashboard is geïnspireerd op de vormgeving van de nieuwe grille en bevat een vrijstaand centraal beeldscherm. De nieuwe Octavia wordt leverbaar met ergonomische stoelen. Deze stoelen kunnen verwarmen, ventileren én masseren. de Climatic airconditioning met drie variabel te klimatiseren zones is ook nieuw op de Octavia.

Nieuw: Head-up display en 10 inch scherm

De nieuwe Octavia is de eerste Skoda die beschikt over een head-up display, dat informatie projecteert op de voorruit. De innovatie infotainmentsystemen bieden de nieuwste opties op het gebied van connectiviteit. Apple Carplay is voortaan draadloos te gebruiken. Dit is mede mogelijk dankzij de nieuwe SmartLink+ technologie. De Octavia is leverbaar met 5 USB-C-poorten en een 230V-aansluiting.

De Virtual Cockpit is door Skoda verder verfijnd. Hij beschikt nu over een 10 inch groot scherm, welke nog meer gebruiksgemak biedt.

Nieuwe shift-by-wire technologie

De nieuwe Octavia is de eerste Skoda die leverbaar is met de nieuwe DSG-transmissie met shift-by-wire technologie. De schakelpook is elektronisch en beschikt over compacte schakelmodule op de middenconsole.

Veiliger dan ooit

De nieuwe Skoda Octavia is leverbaar met de nieuwste veiligheidssystemen:

 • Collision Avoidance Assist ondersteunt u met stuuringrepen en kan ongevallen voorkomen
 • Exit Warning waarschuwt u voor langskomend verkeer wanneer u de auto wilt verlaten
 • Hands-on-Detect checkt of u de handen veilig op het stuurwiel houdt
 • Emergency Assist brengt de auto zelfstandig tot stilstand wanneer u hier niet meer toe in staat bent.

De motoren

De motoren van de Skoda Octavia zijn schoner en zuiniger dan ooit tevoren. De keuze bestaat uit een benzinevariant maar ook wordt hij leverbaar als: CNG-versie, plug-in hybrid én mild-hybrid.

 • Plug-in hybrid: 150 kW/204 pk of 180 kW/245 pk met 1.4 TSI benzinemotor. Beide uitvoeringen worden geleverd met een 6-traps DSG-automaat
 • Mild-hybrid: de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI en 115 kW/150 pk sterke 1.5 TSI met 7-traps DSG-automaat. Beide uitvoeringen beschikken over een 48 volt mild-hybrid systeem dat energie recupereert tijdens het afremmen op de motor en vervolgens de 48-V lithium-ion batterij voedt met de vrijgekomen energie. Met die elektrische energie kan de Octavia onder bepaalde omstandigheden ‘zeilen’ met de motor uit voor een nog lager brandstofverbruik, of juist extra accelereren.
 • De 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving en de 7-traps DSG-automaat.
 • CNG-versie: 96 kW/130 pk sterke 1.5 TSI-motor. Standaard uitgerust met een compacte benzinetank en drie CNG tanks voor een extra lange actieradius.

Simply Clever: Innovatieve features

Ook nieuw op de Octavia is het  Slaap Pakket die bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen op de achterbank en zachte dekentjes. Een ware opvallend feature in van de nieuwe Octavia is de in het voorportier geïntegreerde parapluhouder. Daarnaast is er ook nog ruimte voor een borstel. Andere nieuwe features zijn:

 • Inrollende afdekhoes van de Combi
 • Vijf verschillende USB-C-aansluitingen; twee voorin, twee achterin en één in de dakconsole.

De  wereldpremière van de nieuwe Skoda Octavia Combi vindt plaats op 11 november, presentatie van de hatchback volgt enkele weken later.  In de zomer van 2020 verwachten wij de nieuwe Octavia in onze showroom. De prijzen en verdere specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

skoda octavia 2020


Terug naar nieuwsoverzicht