16 september 2020

Er is veel te doen om de elektrische Skoda Enyaq iV en dat is meer dan terecht. De eerste elektrische SUV is met een voorlopige vanafprijs van € 39.990 heel erg bereikbaar voor een grote groep mensen en daarnaast oogt het model ook gewoon nog eens heel erg goed. De ruime actieradius en mogelijkheden maken het plaatje helemaal compleet. De eerste Enyaq iV modellen zullen begin 2021 uitgeleverd worden en per oktober is het model al te bestellen. U heeft dan de mogelijkheid om het model compleet naar wens bij ons samen te stellen. Hierover zal later meer informatie op onze website verschijnen. 

Onlangs mocht Jan Lemkes van Autoweek de Skoda Enyaq iV alvast bekijken en presenteren. De Enyaq iV is de eerste elektrische auto van Skoda die op het MEB-platform van Volkswagen gebouwd gaat worden. Hier zullen de komende jaren vele elektrische auto's van de VAG-groep van de band rollen. Ten opzichte van de Kodiaq staat de Enyaq wat minder hoog op de poten en daarnaast loopt de neus minder duidelijk naar voren wat weer te maken heeft met het feit dat er geen motor hoeft te liggen. Standaard heeft de Enyaq de beschikking over 18 inch wielen en optioneel is het mogelijk om deze op 21 inch wielen te zetten. 

Een belangrijk onderdeel van het design heeft Skoda in de grille verwerkt. Het merk heeft er allereerst voor gekozen om de grille te behouden wat niet vanzelfsprekend is bij een elektrische auto. Daarnaast heeft Skoda ervoor gekozen om de grille ook echt onderdeel uit te laten maken van het design van de auto. Dit hebben ze gedaan door Crystal Face toe te passen. Dit is als het ware een etalage van ledlicht waardoor de koplampen optisch ook met elkaar verbonden worden. Kiest u niet voor deze optie, dan krijgt u een kunstof grill die alsnog een belangrijk onderdeel van het design is.

Aan ruimte is er in de Enyaq in ieder geval geen gebrek. Doordat de accu in de bodemvloer is verwerkt is er een grote hoeveelheid binnenruimte. De bagageruimte is 585 liter groot en is erg handig ingedeeld. Onder de vloer kunt u de laadkabel en andere zaken kwijt. Ook heeft u de mogelijkheid om de laadkabel in een handige tas op te bergen die aan de zijkant van de bagageruimte op te bergen is. 

Bekijk onderstaande video en kom nog meer te weten over de elektrische Enyaq iV. Per oktober is het model bij ons te bestellen en verwachten wij ook de overige prijzen met u te kunnen communiceren. Het laatste nieuws direct in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Op de hoogte blijven

Bekijk de Enyaq video

In deze video laat Jan Lemkes van Autoweek u de Enyaq iV zien en praat hij u bij over de belangrijkste details. 

Als eerste het laatste nieuws ontvangen?

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*

De Enyaq iV - Kleuren