7 mei 2020

De volledig elektrische ŠKODA Enyaq

Verrassend, praktisch en Simply Clever zijn woorden die bij Skoda passen. Dat is dan ook direct terug te zien in het ontwerp van het allereerste elektrische model. De Skoda Enyaq heeft een enorme binnenruimte, heeft een aansprekend design en zal volop rijgemak bieden. Daarnaast is het uitgerust met allerlei Simple Clever tools. De volledig elektrische Skoda wordt gebouwd op het modulaire MEB-platform van de VAG-groep en zal in 2021 in Nederland arriveren. Bij de Enyaq heeft u de mogelijkheid om uit drie accuversies en vijf vermogensvarianten te kiezen. 

Afmetingen

Aan binnenruimte geen gebrek in de Enyaq. Doordat het model op het MEB-platform wordt gebouwd hebben de ontwerpers meer mogelijkheden om een ruim model te ontwikkelen. 

Lengte: 4.648 mm
Breedte: 1.877 mm 
Hoogte: 1.618 mm
Wielbasis: 2.765 mm
Bagageruimte: tot 585 liter

Actieradius tot 500 kilometer

Ook Skoda gaat met de elektrische crossover een nieuw tijdperk in. Het is namelijk het allereerste elektrische model van het merk. De Enyaq krijgt een elektrische actieradius tot 500 kilometer waarbij u de keuze heeft uit drie verschillende accupakketten. De basisversies zijn voorzien van een 109 kW motor en een accupakket van 55 kWH. Dit accupakket zorgt voor een actieradius van 340 kilometer. De middelste versie krijgt een 132 kW elektromotor en heeft de beschikking over een accupakket van 62 kWh waardoor een actieradius van 390 kilometer mogelijk is. De topversie heeft een actieradius van maar liefst 500 kilometer, heeft achterwielaandrijving en de beschikking over 150 kW en een accu van 82 kWh.

Daarnaast zijn er nog twee versies met vierwielaandrijving, deze hebben beiden een 82 kWh accu en leveren 195 kW of 225 kW. De actieradius hiervan is 460 kilometer en in 6,2 seconden zit u op 100 km/u.

Enyaq Founder's Editions'

Eind 2020 zal Skoda starten met de productie van de volledig elektrische Enyaq. De start van de productie zal gepaard gaan met de introductie van de Enyaq Founder's Editions'. Hiervan worden slechts 1.895 exemplaren van gemaakt, dit om de oprichting van Skoda in 1895 te vieren. De verwachting ligt dat de Enyaq begin 2021 naar Nederland komt. 

Prijzen

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend en worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Ook andere specificaties en concrete datums verwachten wij op een later moment met u te kunnen delen. Wij houden u hiervoor graag op de hoogte. Meld u aan op onderstaand formulier en middels de nieuwsbrief wordt u door ons op de hoogte gehouden omtrent de Enyaq. 

Op de hoogte blijven van de Enyaq

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. Definitieve cijfers actieradius nog niet bevestigd en is afhankelijk van verschillende factoren.