ŠKODA SCALA

ŠKODA SCALA

 • Beschikbaar met 5 motoren
 • Maart: bekendmaking prijzen
 • Maart: te bestellen
 • In mei in de showroom met vermogen tussen 90 en 150 pk
 • Voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen

Een tijdje terug heeft ŠKODA een nieuw model bekendgemaakt, namelijk de ŠKODA SCALA. De hatchback zal de opvolger zijn van de Rapid spaceback. Het compacte model van ŠKODA is 6 december in Tel Aviv onthuld. Deze pagina zal constant bijgehouden worden omtrent de laatste ontwikkelingen van de ŠKODA SCALA.

Wij houden u graag op de hoogte:

 • Op de hoogte gehouden worden
 • Als eerste proefrijden met de ŠKODA SCALA zodra dit mogelijk is
 • Een offerte ontvangen voor de ŠKODA SCALA zodra dit mogelijk is
Houd mij op de hoogte!

De naam SCALA

De naam SCALA is afgeleid van het Latijnse woord ‘scala’. In het Latijns betekent dat letterlijk trap of ladder. Deze naam toont de ambities van ŠKODA in het compacte segment. Bijzonder aan de ŠKODA SCALA is dat het logo niet meer op de achterklep weergegeven wordt, de achterklep is nu voorzien van afzonderlijke ŠKODA-letters.

ŠKODA SCALA Achterklep

Technologie

De ŠKODA SCALA zal een grote sprong voorwaarts maken op het gebied van technologie. Daarnaast zullen er allerlei innovatieve functies in de SCALA te vinden zijn die tot nog toe alleen in het hogere segment te vinden waren. De SCALA wordt standaard geleverd met Blind Spot Detect, Lane Assist en Front Assist met City Emergency Brake. Dit systeem gebruikt radar om gevaren in de stad te herkennen. Optioneel zijn er nog meer veiligheidssystemen leverbaar: Side Assist, dit waarschuwt voor auto’s in de dode hoek of auto’s die van achteren naderen om in te halen. Side Assist is uitgebreide versie van Blind Spot Assist, het ziet voertuigen al vanaf 70 meter aankomen in plaats van 20 meter. Verder zijn Adaptive Cruise Control, Multi-Collision brake (De auto remt automatisch na een aanrijding), Park Assist en Crew Protect Assist (sluit razend snel de ramen en spant de gordels aan bij een ongeluk) leverbaar.

Motoren

Bij de introductie zullen er vier motoren leverbaar zijn, drie benzine motoren en één diesel. Later in 2019 komt er nog een motor op aardgas (CNG).

Benzine:

 • 1.0 TSI (70 kW/95 pk) gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 5 versnellingen.
 • 1.0 TSI (85 kW/115 pk) standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of een zeventraps DSG automaat.
 • 1.5 TSI (110 kW/150 pk) standaard met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of optioneel met een zeventraps DSG automaat.

Diesel:

 • 1.6 TDI (85 kW/115 pk) met 250 Nm koppel. standaard met een handgeschakelde zesbak en optioneel leverbaar met een zeventraps DSG automaat.

In de loop van 2019 komt de motor op aardgas. Dit wordt een 1.00 G-TEC driecilinder. Deze motor levert 66 kW/90 pk via een handgeschakelde zesbak.

Afmetingen

De ŠKODA SCALA wordt 4.362 mm lang, 1.793 mm breed en 1.471 mm hoog. De wielbasis bedraagt 2.649 mm. Zoals we gewend zijn van ŠKODA zal de bagageruimte een van de grootste in zijn klasse zijn. 467 liter of 1.410 liter wanneer de achterbank neergeklapt is.

Connectiviteit

Elke ŠKODA SCALA wordt uitgerust met een eSIM voor een snelle internetverbinding, Emergency Call en Proactive Service. Door nieuwe ŠKODA Connect diensten kan de auto geopend of vergrendeld worden via een mobiele telefoon. Ook kunnen het infotainmentsysteem en het navigatiesysteem geüpdatet worden via de internetverbinding. De auto hoeft dus niet meer naar de dealer om geüpdatet te worden.

Interieur

De ŠKODA SCALA zal beschikken over de nieuwste infotainmentgeneratie. De SCALA is de eerste ŠKODA die daarover zal beschikken. De SCALA krijgt een hoog geplaatste en vrijstaande display. Deze display bevindt zich in het blikveld van de bestuurder. De Virtual Cockpit, deze is optioneel, beschikt over het grootste display in zijn segment. Het interieurconcept is geïmplementeerd van het interieur-designtaal van de ŠKODA VISION RS concept.

SKODA SCALA interieur

Ruimte

De ŠKODA SCALA heeft een bagageruimte van 467 liter. Hiermee heeft de compacte ŠKODA SCALA de meeste bagageruimte in zijn segment. Het interieur van ŠKODA biedt een enorme hoeveelheid ruimte. Dit is typisch ŠKODA. Dit is ook mede te danken aan de wielbasis van 2.649 mm, dit zorgt voor een prima knieruimte op de achterbank. De knieruimte op de achterbank is 73 mm. Dat is evenveel als de ŠKODA OCTAVIA. Op het gebied van hoofdruimte onderscheid ŠKODA zich wederom in zijn segment. Dit is 982 mm en is daarmee de grootste in zijn segment. Mocht u niet genoeg hebben aan de eerdergenoemde bagageruimte van 467 liter dan kunt u de achterbank altijd nog omklappen. De bagageruimte is dan uit te breiden naar 1.410 liter. De ŠKODA SCALA heeft voor een compact model heel veel bagageruimte.

Display

Als het om het formaat van de schermen gaat dan behoort de ŠKODA SCALA ook tot de top in zijn segment. De Virtual Cockpit is naar wens in te delen en heeft bijvoorbeeld een diameter van 10,25 inch. De Virtual Cockpit biedt de bestuurders de mogelijkheid om het op vijf manieren in te delen. De Virtual Cockpit is tegen meerprijs leverbaar. Het infotainmentsysteem dat beschikbaar is, beschikt over een maximale diameter van 9,2 inch. De touchscreen zit hoog op het instrumentpaneel. Zo is deze goed zichtbaar voor de bestuurder. Ook is de SCALA uitgevoerd met een handige steun waar de pols op kan rusten wanneer het display gebruikt wordt.

Onthulling

6 december 2018 is de ŠKODA SCALA officieel onthuld in Tel Aviv.

Prijzen

De prijzen van de ŠKODA SCALA zijn nog niet bekend.  De prijzen van de ŠKODA SCALA kunnen wij in maart met u communiceren. De ŠKODA SCALA zal ook via Private Lease te rijden zijn. De Private Lease prijzen worden naar alle waarschijnlijkheid ook in maart bekendgemaakt.

Bestellen

De ŠKODA SCALA is waarschijnlijk te bestellen vanaf maart 2019. In april 2019 zal de productie starten. In mei 2019 kunnen wij de ŠKODA SCALA in de showroom verwachten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte worden gehouden omtrent de laatste ontwikkelingen van de ŠKODA SCALA? Wij houden u graag op de hoogte, vul onderstaand formulier in!

 

 

 

 

Bovenstaande video geeft een eerste indruk van de ŠKODA SCALA. Hier wordt het model nog de ŠKODA Rapid genoemd, echter het betreft naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe ŠKODA SCALA.

 

SCALA