De nieuwe Skoda Octavia  Hatchback en Combi staan in de showroom bij DAGO. De Hatchback is beschikbaar vanaf € 29.040 en de Combi vanaf € 30.440. Dankzij het nieuwe ontwerp heeft de Octavia nu meer emotie dan ooit. Het interieur is compleet nieuw ontworpen en kent een uitstekende functionaliteit, gecombineerd met een luxe uitstraling. Alle nieuwe Octavia modellen zijn uitgerust met Full-LED matrix koplampen, een verbeterde virtual comckpit en leverbaar met twee 10 inch infotainment schermen. 

Proefrit | Informatie | Offerte Prijslijst nieuwe Octavia downloaden

Ruim en innovatief design

De Skoda Octavia heeft een scherp aangesneden front met opvallende koplampen. Hij is tot 22 mm langer en 15 breder dan de vorige generatie. De nieuw ontworpen dakrails i.c.m. de 19 inch lichtmetalen velgen geven de nieuwe Octavia een modern uiterlijk en maken hem nog meer aerodynamisch. Zuinig is de nieuwe Octavia zeker, want het is één van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld wat het brandstofverbruik en de CO2-emissies ten goede komt.

Motoren

Het motorengamma van de Skoda Octavia is nog verder uitgebreid en geeft u de keuze om zuiniger te rijden dan ooit. Er zijn CNG-versies, plug-in hybrides én mild-hybrides leverbaar naast de standaard benzinevarianten.

De nieuwe Skoda Octavia is of wordt leverbaar met de volgende motoren:

  • 1.0 TSI 110 pk handgeschakeld
  • 1.0 TSI e-tec 110 pk DSG-7 automaat
  • 1.5 TSI MHEV 150 pk DSG-7 automaat
  • 1.5 TSI G-tec 131 pk DSG-7 automaat
  • 1.4 TSI iV 204 pk DSG-6 automaat

Octavia iV: is een plug-in Hybrid (PHEV) voorzien van zowel een brandstof- als een elektromotor. De accu kan opgeladen worden met een stekker en kent een radius tot 60 km* volledig elektrisch. 

Octavia e-TEC: is een Mild Hybrid (MHEV) en combineert de brandstofmotor met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de brandstofmotor en de remenergie bij het afremmen en uitrollen. Hierdoor vermindert het verbruik en de uitstoot. 

Octaiva G-TEC: deze motor rijdt op aardgas (CNG) en is daardoor milieu- en budgetvriendelijk. 

Nieuw ontworpen koplampen

De voor- en achterlichten van de nieuwe Skoda Octavia beschikken over de moderne LED-technologie. De full-LED Matrix koplampen, die tot de opties behoren, zorgen ervoor dat u met ‘groot licht’ kunt rijden zonder dat uw tegenliggers worden verblind.

De Skoda Octavia is ook erg slim. Wanneer de camera achter de vooruit een andere auto, fietser of voetganger detecteert wordt de lichtbundel van de koplampen automatisch aangepast. Diezelfde koplampen hebben een speciale begroetingsfunctie, voordat u de nieuwe Octavia benaderd. Dynamische richtingaanwijzers zijn nu ook leverbaar voor de full-LED achterverlichting.

Ruim van binnen

De grootste bagageruimte binnen dit segment is wederom toegenomen. De bagageruimte van de nieuwe Octavia Combi is gegroeid naar 640 liter en die van de nieuwe Octavia hatchback is gegroeid naar 600 liter. Dat betekent dat de achterpassagiers veel knieruimte hebben. Achterin zitten was nog nooit zo prettig!

Vernieuwde DSG-automaat

De nieuwe Skoda Octavia is ook de eerste Skoda die beschikbaar wordt met een volledig nieuwe DSG-automaat welke beschikt over de nieuwe shift-by-wire technologie. De schakelpook is elektronisch geworden en is veranderd naar een compacte schakelmodule op de middenconsole.

De meerprijs voor DSG bedraagt € 2.000. 

Specificaties en details

De nieuwe Skoda Octavia beschikt over de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen.

  • Collision Avoidance Assist ondersteunt u met stuuringrepen en voorkomt ongelukken.
  • Exit Warning Geeft u een waarschuwing bij langsrijdend verkeer, wanneer u de auto wilt verlaten.
  • Hands-on-Detect controleert of u uw handen netjes op het stuur houdt tijdens de rit.
  • Emergency Assist brengt de auto zelfstandig tot stilstand wanneer u hier niet meer toe in staat bent.

Interieur nieuwe Skoda Octavia

Rijden in een Skoda was nog nooit zo comfortabel als in de nieuwe Octavia. Hij wordt standaard namelijk leverbaar met ergonomische stoelen. Deze stoelen kunnen: verwarmen, ventileren én masseren. De Climatic airconditioning voorziet uw auto van de juiste temperatuur door de juiste zone te klimatiseren.

De nieuwe Skoda Octavia beschikt standaard over een tweespaaks stuurwiel, welke is afgewerkt met chroom. Met de multifunctionele variant van dit stuurwiel kunnen maar liefst 14 verschillende functies worden bediend via druk- en scrollknoppen. Het dashboard in de nieuwe Skoda Octavia bevat een vrijstaand beeldscherm. Voor het dashboard is inspiratie opgedaan uit de vormgeving van de nieuwe grille.

De nieuwe Skoda Octavia is de allereerste Skoda die leverbaar wordt met het nieuwe head-up display. Dit display maakt het mogelijk om informatie te projecteren op de voorruit van de Octavia. Ook is het nieuwste infotainmentsysteem geïntegreerd, deze beschikt over de nieuwste mogelijkheden. Apple Carplay kan vanaf nu draadloos worden gebruikt dankzij de nieuwe SmartLink+ technologie. De Octavia 2020 wordt leverbaar met maximaal 5 usb-c-poorten en een aansluiting van 230v.

Comfortabele rit: Slaap Pakket

De nieuwe Skoda Octavia laat het Simply Clever-DNA opnieuw naar voren komen. Hij beschikt namelijk over het nieuwe ‘Slaap Pakket’. Dit pakket bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen op de achterbank en zachte dekentjes.

De in het voorportier geïntegreerde parapluhouder is een ware klassieker in de nieuwe Skoda Octavia.

Verdere voorbeelden van handige features zijn de automatisch inrollende afdekhoes van de nieuwe Octavia Combi en de vijf verschillende usb-c-aansluitingen. Twee voorin, twee achterin en de laatste bevindt zich in de dakconsole.

Prijslijst downloaden Brochure downloaden

Proefrit | Informatie | Offerte

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!