De nieuwe Octavia 2020

Inmiddels heeft Škoda de vierde generatie van de Octavia Combi en Octavia hatchback wereldwijd geïntroduceerd. De Skoda Octavia 2020 is niet alleen langer en breder, maar beschikt ook over meer ruimte voor inzittenden en bagage t.o.v. de vorige generatie. De nieuwe Octavia heeft een innovatief design wat hem een moderne uitstraling geeft. Het interieur van de nieuwe Octavia is hoogwaardig afgewerkt en zit vol met talloze Simply Clever features. De nieuwe Skoda Octavia, die in de zomer van 2020 in onze showroom arriveert, beschikt over de nieuwste assistentie- en connectiviteitssystemen. De Octavia hatchback arriveert enkele weken nadat de nieuwe Combi in onze showroom staat.

Op de hoogte blijven?

Ruim en innovatief design

De Skoda Octavia 2020 heeft een scherp aangesneden front met opvallende koplampen. Hij is tot 22 mm langer en 15 breder dan de vorige generatie. De nieuw ontworpen dakrails i.c.m. de 19 inch lichtmetalen velgen geven de nieuwe Octavia een modern uiterlijk en maken hem nog meer aerodynamisch. Zuinig is de nieuwe Octavia zeker, want het is één van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld wat het brandstofverbruik en de CO2-emissies ten goede komt.

Motoren

Het motorengamma van de Skoda Octavia 2020 is nog verder uitgebreid en geeft u de keuze om zuiniger te rijden dan ooit. Er zijn CNG-versies, plug-in hybrides én mild-hybrides leverbaar naast de standaard benzinevarianten.

De nieuwe Skoda Octavia wordt leverbaar met de volgende motoren:

  • 2.0 TSI-benzinemotor (140 kW/190 pk) met vierwielaandrijving en 7-traps DSG-automaat
  • Plug-in hybrid met 1.4 TSI-benzinemotor (150 kW/204 pk of 180 kW/245 pk) met 6-traps DSG-automaat
  • Mild-hybrid met 1.0 TSI-benzinemotor (81 kW/110 pk) met 7-traps DSG-automaat
  • Mild-hybrid met 1.5 TSI-benzinemotor (115 kW/150 pk) met 7-traps DSG-automaat

De mild-hybrid uitvoeringen van de nieuwe Skoda Octavia beschikken over een 48 volt mild-hybrid systeem dat energie recupereert tijdens het afremmen op de motor. Vervolgens wordt de 48-V lithium-ion batterij gevoed met deze energie. Dit realiseert een nog lager brandstofverbruik of laat hem sneller accelereren.

Nieuw ontworpen koplampen

De voor- en achterlichten van de nieuwe Skoda Octavia beschikken over de moderne LED-technologie. De full-LED Matrix koplampen, die tot de opties behoren, zorgen ervoor dat u met ‘groot licht’ kunt rijden zonder dat uw tegenliggers worden verblind.

De Skoda Octavia 2020 is ook erg slim. Wanneer de camera achter de vooruit een andere auto, fietser of voetganger detecteert wordt de lichtbundel van de koplampen automatisch aangepast. Diezelfde koplampen hebben een speciale begroetingsfunctie, voordat u de nieuwe Octavia benaderd. Dynamische richtingaanwijzers zijn nu ook leverbaar voor de full-LED achterverlichting.

Ruim van binnen

De grootste bagageruimte binnen dit segment is wederom toegenomen. De bagageruimte van de nieuwe Octavia Combi is gegroeid naar 640 liter en die van de nieuwe Octavia hatchback is gegroeid naar 600 liter. Dat betekent dat de achterpassagiers veel knieruimte hebben. Achterin zitten was nog nooit zo prettig!

Vernieuwde DSG-automaat

De nieuwe Skoda Octavia is ook de eerste Skoda die beschikbaar wordt met een volledig nieuwe DSG-automaat welke beschikt over de nieuwe shift-by-wire technologie. De schakelpook is elektronisch geworden en is veranderd naar een compacte schakelmodule op de middenconsole.

Specificaties en details

De nieuwe Skoda Octavia beschikt over de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen.

  • Collision Avoidance Assist ondersteunt u met stuuringrepen en voorkomt ongelukken.
  • Exit Warning Geeft u een waarschuwing bij langsrijdend verkeer, wanneer u de auto wilt verlaten.
  • Hands-on-Detect controleert of u uw handen netjes op het stuur houdt tijdens de rit.
  • Emergency Assist brengt de auto zelfstandig tot stilstand wanneer u hier niet meer toe in staat bent.

Interieur nieuwe Skoda Octavia 2020

Rijden in een Skoda was nog nooit zo comfortabel als in de nieuwe Octavia 2020. Hij wordt standaard namelijk leverbaar met ergonomische stoelen. Deze stoelen kunnen: verwarmen, ventileren én masseren. De Climatic airconditioning voorziet uw auto van de juiste temperatuur door de juiste zone te klimatiseren.

De nieuwe Skoda Octavia beschikt standaard over een tweespaaks stuurwiel, welke is afgewerkt met chroom. Met de multifunctionele variant van dit stuurwiel kunnen maar liefst 14 verschillende functies worden bediend via druk- en scrollknoppen. Het dashboard in de nieuwe Skoda Octavia bevat een vrijstaand beeldscherm. Voor het dashboard is inspiratie opgedaan uit de vormgeving van de nieuwe grille.

De nieuwe Skoda Octavia is de allereerste Skoda die leverbaar wordt met het nieuwe head-up display. Dit display maakt het mogelijk om informatie te projecteren op de voorruit van de Octavia. Ook is het nieuwste infotainmentsysteem geïntegreerd, deze beschikt over de nieuwste mogelijkheden. Apple Carplay kan vanaf nu draadloos worden gebruikt dankzij de nieuwe SmartLink+ technologie. De Octavia 2020 wordt leverbaar met maximaal 5 usb-c-poorten en een aansluiting van 230v.

Comfortabele rit: Slaap Pakket

De nieuwe Skoda Octavia laat het Simply Clever-DNA opnieuw naar voren komen. Hij beschikt namelijk over het nieuwe ‘Slaap Pakket’. Dit pakket bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen op de achterbank en zachte dekentjes.

De in het voorportier geïntegreerde parapluhouder is een ware klassieker in de nieuwe Skoda Octavia.

Verdere voorbeelden van handige features zijn de automatisch inrollende afdekhoes van de nieuwe Octavia Combi en de vijf verschillende usb-c-aansluitingen. Twee voorin, twee achterin en de laatste bevindt zich in de dakconsole.

Prijzen

Het is helaas nog even wachten op de prijzen van de nieuwe Octavia hatchback en Octavia Combi. Deze worden bekend gemaakt in aanloop naar de marktintroductie, echter houden wij u graag op de hoogte omtrent de prijzen van de Octavia 2020. De nieuwe Octavia Combi staat in de zomer van 2020 in onze showroom. De Octavia hatchback 2020 volgt enkele weken later!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

<div id=opdehoogte></div>

De nieuwe Skoda Octavia komt er aan! Wij houden u graag op de hoogte indien er nieuws te melden is. Dit kan bijvoorbeeld zijn, wanneer er prijzen bekend zijn of wanneer het mogelijk is om de nieuwe Octavia te bezichtigen. Laat uw gegevens achter via onderstaande formulier, dan houden wij u op de hoogte! 

Ik wil graag*