De ŠKODA Vision E

De Vision E is de elektrische SUV van ŠKODA. Zoals u wellicht wel weet zijn SUV's in Nederland enorm populair. Echter, de vraag vanuit zowel de zakelijke als de consumentenmarkt naar elektrische auto's stijgt en in het bijzonder een elektrische SUV. Dit heeft Skoda doen besluiten om een elektrische SUV te ontwikkelen. En niet zomaar een elektrische SUV. Zoals u van het merk gewend bent zal deze ook weer vol zitten met technische hoogstandjes en slimme technieken. Bijzonder aan een elektrische auto is de hoeveelheid ruimte ten opzichte van een verbrandingsmotor. Dat komt doordat de accu in de bodemvloer van de auto is gelegd, hierdoor ontstaat er meer binnenruimte zodat u als passagier nog comfortabeler kunt zitten. Het is nog niet officieel bekend wanneer de Vision E in productie gaat. Naast de Vision E heeft Skoda reeds de Vision RS en Vision X als conceptmodel geïntroduceerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Enyaq iV

Bent u benieuwd naar de allereerste elektrische SUV van Skoda? Bekijk dan de Skoda Enyaq iV. Deze SUV wordt staat begin 2021 bij ons in de showroom en in oktober kunt u bij Autobedrijf DAGO exclusief kennismaken met het nieuwe model. Hier kunt u uiteraard bij aanwezig zijn! Lees alles over het model en meld u alvast aan voor de exclusieve preview. 

Enyaq iV bekijken

Skoda Enyaq iV Coupé

In navolging van de recentelijk onthulde Skoda Enyaq iV komt het Skoda binnenkort wellicht met de Enyaq iV Coupé. Autoweek heeft de primeur te pakken met de eerste beelden van de elektrische Coupé. Zoals u op de foto kunt zien is het model helemaal ingepakt met camouflagemateriaal. Het merk kan echter niet verhullen waar het om gaat. Als u goed naar de achterlichten, koplampen kijkt, dan lijkt het er sterk om dat het om de Enyaq iV Coupé gaat. In welke mate het model al productierijp is, durven wij op dit moment niet te zeggen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. 

Naar de modelpagina

Actieradius Vision

Op dit moment is de verwachte maximale actieradius maar liefst 500 kilometer. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een accucapaciteit van 83 kWh. Het totale vermogelijk van de Vision iV bedraagt zelfs 225 kW/306 pk. Daarnaast heeft de elektrische Skoda de beschikking over vierwielaandrijving. Het totale vermogen wordt overigens mogelijk gemaakt door twee elektromotoren. Tevens ligt het in lijn der verwachting dat er verschillende accupakketten beschikbaar komen waardoor men de keuze heeft uit verschillende ranges. 

Slimme technieken

ŠKODA staat bekend om innovatie en het toepassen van slimme technieken. Dit zal niet veranderen bij het ontwikkelen van de elektrische modellen. Zo krijgt de Vision E een autopilot-functie zodat de auto zelf kan accelereren, sturen en remmen en is het model in staat om zelf inhaalmanoeuvres uit te voeren. Daarnaast krijgt de elektrische SUV lithium-ion batterijen die zeer krachtig zijn en snel geladen kunnen worden. Slimme technieken zoals een intelligente dynamo met regeneratief remsysteem zorgt ervoor dat de maximale actieradius behaald wordt. Nog een noemenswaardige en slimme techniek zijn de sensoren waarmee het elektrische model uitgerust is. Deze kijken constant met u mee en houden de verkeerssituatie in de gaten. Uiteraard is het bij productie nog even afwachten in hoeverre de wet- en regelgeving deze technieken toelaat. 

Vision RS

De Vision RS is een plug-in hybride uitvoering met 180 kW oftewel 245 pk. De elektrische actieradius bedraagt 70 kilometer en het model heeft een CO2-uitstoot van slechts 33 g/km. De Vision RS is een sportieve vijfdeurs hatchback en is het begin van een nieuwe generatie RS-modellen.

Prijs

Op dit moment hebben we helaas nog geen informatie omtrent de prijzen van de Škoda Vision E. Wat wij in ieder geval zeker weten is dat de prijs-kwaliteitverhouding zeker zal kloppen! Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden? Meld  u dan aan voor onze nieuwsbrief. Zodra wij meer informatie omtrent de elektrische auto van Skoda hebben, zullen wij u direct informeren!

Aanmelden nieuwsbrief