De Skoda ENYAQ, de eerste elektrische SUV van Skoda

De eerste volledig elektrische SUV van Škoda gaat ENYAQ heten. Dit model komt op het Modular Electrification Tookit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep en vormt een belangrijke stap naar elektromobiliteit van Škoda. Wilt u als eerste, het laaste nieuws ontvangen over dit nieuwe model? Meld u dan aan voor onze ENYAQ nieuwsbrief. 

Verwachte actieradius en levertijd Skoda Enyaq

Wij verwachten dat dit model vanaf eind 2020 te bestellen is bij Skoda dealer DAGO. Over de daadwerkelijke levertijd is helaas weinig bekend, maar wij hopen het model rond de jaarwisseling in onze showroom te kunnen tonen. Er is een kleine kans dat er nog dit jaar in de Enyaq gereden kan worden, begin 2021 ligt meer voor de hand. 

Herkenbare namen voor Skoda SUV modellen

De naam ENYAQ past goed in het rijtje van de andere SUV modellen van Škoda: KODIAQKAROQ EN KAMIQ. Daar houden de meeste overeenkomsten ook direct op, want de ENYAQ komt op een ander platform te staan. Dit platform kennen we al van de Volkswagen ID modellen. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor een nieuwe generatie van elektrische voertuigen en kent vele mogelijkheden dankzij de platte accu's in de vloer van de auto. Het is mogelijk om twee motoren op dit platform te plaatsen; eentje voor de voorwielen en eentje voor de achterwielen. Hiermee is het dus ook mogelijk om de ENYAQ van vierwielaandrijving te voorzien, met bijbehorende grote actieradius. Het platform biedt ruimte, flexibiliteit en prestaties want de maximale actieradius die met dit platform gehaald kan worden bedraagt naar verwachting 650 kilometer. 

Enkele andere modellen die op dit platform staan zijn de ID.Crozz en de ID. Buzz van Volkswagen. 

ŠKODA iV modellenlijn

De komende jaren worden veel 100% elektrische modellen geïntroduceerd bij Skoda, waarvan de CITIGOe-iV de eer had om als eerste op de markt te komen. Dit model is inmiddels leverbaar bij Skoda DAGO. De Skoda Enyaq zal het tweede model zijn dat geïntroduceerd wordt op deze modellenlijn.  

Hou mij op de hoogte over de Skoda ENYAQ

Op de hoogte blijven?

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*