De Skoda ENYAQ, de eerste elektrische SUV van Skoda

De eerste volledig elektrische SUV van Škoda gaat ENYAQ heten. Dit model komt op het Modular Electrification Tookit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep en vormt een belangrijke stap naar elektromobiliteit van Škoda. Wilt u als eerste, het laaste nieuws ontvangen over dit nieuwe model? Meld u dan aan voor onze ENYAQ nieuwsbrief. 

500 kilometer actieradius

Met de komst van de Enyaq zal Skoda een grote stap voorwaarts zetten in het elektrificatieproces van het merk. Ook op het gebied van keuzemogelijkheden heeft Skoda niet stilgezeten. Zo heeft u bij de Enyaq de keuze uit twee aandrijflijnen, drie accupakketten en 5 vermogensvarianten. De maximale actieradius bedraagt dan ook 500 kilometer. Deze variant is uitgerust met een 150 kW sterke elektromotor die de beschikking heeft over een 82 kWh accupakket. Daarnaast heeft deze ook achterwielaandrijving. 

Actieradius tot 340 kilometer

De basisversie heeft de beschikking over achterwielaandrijving en heeft een 109 kW sterke elektromotor met een accupakket van 55 kWh. Deze versie moet een actieradius tot 340 kilometer halen.

390 kilometer actieradius

De volgende variant is een 132 kW sterke versie die over een 62 kWh accu beschikt. Deze heeft een maximale actieradius van 390 kilometer. 

Vierwielaandrijving en 460 kilometer actieradius

Er komen twee versies beschikbaar die voorzien zijn van vierwielaandrijving. Beide leveren 195 kW of 225 kW en hebben een 82 kWh accu. In 6,2 seconden zit u met de 225 kW variant op 110 km/u.

Laden van de Enyaq

Er zijn diverse mogelijkheden om de Enyaq te laden. Dit kan uiteraard thuis op een 230-volt aansluiting, maar ook met een 11kW laadbox. Afhankelijk van het gekozen accupakket is de Enyaq in 6 tot 8 uur op te laden. Met een snellader van 125 kW zit de accu in slechts 40 minuten voor 80% vol.

Interieur

Zoals we van Skoda gewend zijn zit het interieur vaak vol met Simply Clever oplossingen en heeft het een innovatief design. De Enyaq wordt gebouwd op het MEB-platform en zal daarom zeer ruim van binnen zijn. Ook op het gebied van connectiviteit zullen er weer grote stappen gemaakt worden. Zo heeft u de mogelijkheid om het 13 inch grote display te combineren met head-up display. Het head-up display heeft de beschikking over augmented reality en doordat de Enyaq de beschikking heeft over internetverbinding zal de informatievoorziening constant up-to-date zijn.

2021 in onze showroom

Wij verwachten dat dit model vanaf begin 2021 te bestellen is bij Skoda dealer DAGO. Over de daadwerkelijke levertijd heeft Skoda onlangs gecommuniceerd dat de eerste modellen in de eerste helft van 2021 in onze showroom staan. Ook heeft Skoda laten weten dat het 1.895 exclusieve Founder's Editions gaat bouwen. Deze Enyaq uitvoeringen worden speciaal gebouwd om de oprichting van het merk in 1895 te vieren. 

Herkenbare namen voor Skoda SUV modellen

De naam ENYAQ past goed in het rijtje van de andere SUV modellen van Škoda: KODIAQKAROQ EN KAMIQ. Daar houden de meeste overeenkomsten ook direct op, want de ENYAQ komt op een ander platform te staan. Dit platform kennen we al van de Volkswagen ID modellen. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor een nieuwe generatie van elektrische voertuigen en kent vele mogelijkheden dankzij de platte accu's in de vloer van de auto. Het is mogelijk om twee motoren op dit platform te plaatsen; eentje voor de voorwielen en eentje voor de achterwielen. Hiermee is het dus ook mogelijk om de ENYAQ van vierwielaandrijving te voorzien, met bijbehorende grote actieradius. Het platform biedt ruimte, flexibiliteit en prestaties want de maximale actieradius die met dit platform gehaald kan worden bedraagt naar verwachting 650 kilometer. 

Enkele andere modellen die op dit platform staan zijn de ID.Crozz en de ID. Buzz van Volkswagen. 

ŠKODA iV modellenlijn

De komende jaren worden veel 100% elektrische modellen geïntroduceerd bij Skoda, waarvan de CITIGOe-iV de eer had om als eerste op de markt te komen. Dit model is inmiddels leverbaar bij Skoda DAGO. De Skoda Enyaq zal het tweede model zijn dat geïntroduceerd wordt op deze modellenlijn.  

Hou mij op de hoogte over de Skoda ENYAQ

Afmetingen

Lengte: 4.648 mm

Breedte: 1.877 mm

Hoogte: 1.618 mm

Wielbasis: 2.765 mm

Bagageruimte: 585 mm

Op de hoogte blijven?

In aanloop naar de introductie houden wij u graag op de hoogte over de nieuwe Škoda ENYAQ. Laat uw gegevens achter in onderstaande formulier en dan voorzien wij u als eerste, van de laatste ontwikkelingen. 

Ik wil graag*