SEAT bandenservice

Wij bieden een complete bandenservice aan. Dat houdt in dat wij naast het verwisselen van de banden ook de opslag voor uw SEAT winter- en zomerbanden kunnen verzorgen. Wij beschikken namelijk over een modern bandenhotel waar de banden veilig en droog opgeslagen liggen. Hierdoor blijven uw SEAT banden in perfecte conditie en heeft u er zelf geen omkijken meer naar! Ook krijgen uw banden een uitgebreide check op druk, profiel, eventuele schades en controleren wij de remvoering.

Wij hanteren de volgende wisseltarieven: 

  • Wielenset wissel slechts €39
  • Wielenwissel inclusief opslag €89 (per set)
  • Losse bandenset wisselen €89
  • Losse bandenset wisselen inclusief opslag €139
 
SEAT bandenwissel plannen Bandenwissel + overige werkzaamheden plannen

Winterbanden en wielensets

De juiste zomerband voor uw SEAT hebben wij al vanaf €52 inclusief montage. Ook bieden wij complete sets aan, dit zijn kwalitatieve winterbanden op originele SEAT velgen. Een complete set is er al vanaf €595.

Bent u op zoek naar complete wielen voor uw SEAT? Neem dan gerust contact met ons zodat wij u een passende aanbieding kunnen doen!

Offerte aanvragen voor banden of wielenset

Verschil wielenset en losse banden

Wat is het verschil tussen een wielenset en losse banden? Dit is een veelgestelde vraag waar wij u graag het antwoord op geven. Een wielenset is helemaal compleet. Dat wil zeggen dat u twee verschillende sets heeft, 1 voor de winter en 1 voor de zomer. 

Bij een 'losse bandenwissel' moeten wij de zomerbanden van de velgen afhalen en verwisselen voor winterbanden, of andersom. Dit neemt meer tijd in beslag waardoor de kosten ook hoger liggen. 

Balanceren

Trilt uw stuur tijdens het rijden? De kans is dan groot dat de banden gebalanceerd moeten worden. Het balanceren van de banden is daarnaast ook nog eens goed voor uw eigen veiligheid en portemonnee. Dit omdat de banden minder hard slijten waardoor u brandstof bespaart. 

Wanneer balanceren?

Een goede vraag. Wij hebben de twee belangrijkste signalen voor het balanceren van de banden voor u op een rijtje gezet:

  1. Bandenslijtage aan de binnen- of buitenkant
  2. Het stuur van de auto trilt

Uitlijnen

Over het algemeen moet uw SEAT uitgelijnd worden wanneer de auto naar links of naar rechts trekt. De wielen staan dan niet in verhouding met de auto. Bij het uitlijnen van uw SEAT controleren wij de stand van de wielen en zullen wij deze weer juist positioneren. Zo heeft u weer een optimale wegligging en trekt de auto niet meer naar links of naar rechts. 

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken waarom een auto opnieuw uitgelijnd dient te worden. De volgende oorzaken kunnen hiermee te maken hebben:

  • Het raken van een stoeprand
  • Hard door een kuil heen rijden
  • Na een aanrijding

Verschil balanceren en uitlijnen

Deze betekenis van deze twee termen worden nog wel eens met elkaar verwisseld. Bij het balanceren van de banden zorgen wij ervoor dat het wiel zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden. Bij het uitlijnen zorgen wij ervoor dat de wielen weer juist gepositioneerd worden zodat de auto niet meer naar links of naar rechts trekt.

Klachten?

Herkent u een van deze klachten? Neem dan gerust eens contact met ons op, of plan alvast een werkplaatsafspraak in. Wij bieden de complete bandenservice aan! 

Balanceren en uitlijnen