APK voor uw SEAT

De jaarlijkse algemene periodieke keuring, of wel de APK. Het is verplicht voor iedere auto. Tijdens de APK keuring kijkt onze SEAT APK-keurmeester uw SEAT na of deze voldoet aan alle keuringseisen op het gebied van veiligheid en milieu. De APK keuring is geen onderhoud voor uw auto. Wanneer u de APK keuring combineert met onderhoud voor uw SEAT is de keuring zelf helemaal kosteloos. Een APK keuring kost bij ons altijd € 30 all-in voor zowel benzine als diesel uitvoeringen. 

Direct APK plannen

Wanneer moet mijn SEAT gekeurd worden?

Heeft u een SEAT in uw bezit? Dan is het goed om te weten, wanneer deze APK gekeurd moet worden. Het rijden op de openbare weg zonder geldige APK is strafbaar. U kan hiervoor een boete krijgen van de politie, of automatisch via het RDW. Krijgt u een ongeluk met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Een keuring mag twee maanden voor het aflopen van de keuringsdatum uitgevoerd worden. Wordt uw auto in deze periode gekeurd? Dan wordt de oorspronkelijke keuringsdatum met 1 jaar verlengd. 

Controleer via deze link van het RDW wanneer de APK vervaldatum van uw auto is. Voer uw kenteken in en klik vervolgens op 'Vervaldata en historie' onder het tabblad Basis. Bovenaan zal de vervaldatum van uw APK vermeld staan. U kunt dus twee maanden voor deze datum al terecht voor een APK keuring, zonder dat vervaldatum veranderd. 

Rijdt u een elektrische auto of benzine auto? Dan moet de eerste APK uitgevoerd worden 4 jaar na de eerste registratiedatum. Daarna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. In geval van een Diesel, gas of andere brandstof, dient uw auto voor het eerst APK gekeurd te worden 3 jaar na eerste registratie en daarna elk jaar. 

Combineer APK met onderhoud aan uw SEAT

Laat u uw SEAT keuren bij DAGO? Dan betekent dat niet alleen dat u kan vertrouwen op een vakkundige keuring. Wij houden dit namelijk bij in onze systemen en in het (digitale) onderhoudsboekje, zodat het netjes geregistreerd staat. Kiest u ervoor om de keuring te combineren met een onderhoudsbeurt? Dan is de APK geheel GRATIS*

*u betaalt enkel de wettelijke afmeldkosten. ! 

Bekijk SEAT Onderhoudsprijzen

Tijdens de APK controleren wij uw SEAT in ieder geval op onderstaande punten

  • Veiligheid
  • Milieueisen
  • Verlichting
  • Banden
Bekijk via deze link van het RDW alle keuringseisen