DAGO houdt u op de hoogte Nieuw: de SEAT Tarraco FR PHEV plug-in hybride SUV

  • SEAT
seat tarraco fr phev plug in hybride

Nieuw: de SEAT Tarraco FR PHEV plug-in hybride SUV

  • uitstoot minder dan 50 g/km*
  • elektrisch bereik van meer dan 50*km
  • gecombineerd vermogen van 245pk
  • sportieve FR-uitvoering

Het SEAT SUV programma wordt uitgebreid met de eerste plug-in van het merk, de SEAT Tarraco FR PHEV. Het is de eerste stap van SEAT op weg naar een verdere elektrificatie van het modellengamma. Dit gamma wordt begin 2021 uitgebreid met zes elektrische en plug-in hybridemodellen.

De Tarraco FR PHEV is extra efficiënt en duurzaam. Het aandrijfsysteem bestaat uit een 1.4 TSI benzinemotor gekoppeld aan een 85 kW sterke elektromotor. De benzinemotor levert 150 pk, de elektromotor 116 pk. Het gecominbeerde totaalvermogen komt daarmee op een sterke 245 pk, wat het tevens de meest potente Tarraco tot nu toe maakt. Het lithium-ion accupakket is 13 kWh groot, waarmee een elektrische range van meer dan 50 kilometer* haalbaar is. Voor extra sportieve prestaties is het mogelijk om van beide motoren het totale vermogen aan te spreken.

De maximale prestaties zijn dan ook sportief: 245 pk, met een maximumkoppel van 400 Nm. De topsnelheid bedraagt 217 km/u, en de grote SUV accelereert in slechts 7,4 seconden van 0 naar 100 km/u*.

De productie van de Plug-in hybride SEAT Tarraco start in de loop van 2020. Het publieksdebuut wordt gemaakt op de IAA in Frankfurt, welke plaats vindt in september 2019. Het FR uitrustingsniveau komt later ook beschikbaar op Tarraco uitvoeringen met een andere motorisering.

 

De SEAT Tarraco FR PHEV die op de IAA wordt getoond, is  een showauto.

* Alle technische gegevens van de SEAT Tarraco PHEV en Tarraco FR zijn voorlopig en kunnen worden herzien.


Terug naar nieuwsoverzicht