Nieuwe CUPRA-modellen voor 2025

CUPRA bestaat nu zo'n 4 jaar als individueel merk en heeft in deze periode veel van zich laten zien en horen. Rond 2025 wil CUPRA een nieuw tijdperk inslaan met drie nieuwe elekrische modellen, namelijk de CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan en CUPRA UrbanRebel. Deze modellen worden rond die periode beschikbaar naast het huidige modelaanbod. 

9 juni 2022

CUPRA Terramar: de eerste geëlektrificeerde SUV van CUPRA

Een groot deel van het modelaanbod van CUPRA heeft al elektrische technologie, eind 2024 wordt hier de eerste SUV met plug-in-hybridetechniek aan toegevoegd. De Terramar wordt een sportieve SUV met een opvallend design en krachtige, maar evenwichtige proporties. De SUV wordt leverbaar met verbrandingsmotoren en met een nieuwe generatie plug-in hybride-aandrijving waarmee rond de 100 kilometer elektrisch kan worden gereden. De 4,5 meter lange Terramar zal geproduceerd worden in Audi's fabriek in Györ Hongarije. De SUV zal voor flink wat opschudding gaan zorgen in het segment, de CUPRA Terramar staat voor alles waar het bij CUPRA om draait. 

CUPRA UrbanRebel

De CUPRA UrbanRebel komt in 2025 op de markt, het wordt de eerste 'Urban Electric Car' van CUPRA. De voorwielaangedreven auto maakt gebruik van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep. De 4,03 meter lange UrbanRebel staat in het teken van duurzaamheid. Het model bestaat uit gerecyclede polymeren en materialen op byologische basis. De aandrijving van het model zal bestaan uit een 226 pk (166 kW) sterke elektromotor die de auto in slechts 6,9 seconden naar de 100 km/u laat accelereren. Het accupakket zorgt in de UrbanRebel voor een actieradius van 440 kilometer. Het model is ontworpen in Barcelona en zal geproduceerd worden in Martorell. 

CUPRA Tavascan

De CUPRA Tavascan is in 2019 al gepresenteerd als concept car, het model presenteert de visie van CUPRA op elektrificatie. Enkele designelementen die op het productiemodel komen, zijn al te zien op het CUPRA Tavascan Extreme E concept uit 2021. Het model wordt ook in 2024 gelanceerd en zal in de loop van 2025 beschikbaar zijn. 

Alle bovengenoemde modellen zijn gepresenteerd tijdens het ‘Unstoppable Impulse’-evenement, waar het naast de nieuwe modellen ook de ambities voor de komende jaren presenteerde.