15 april 2021

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat de SEAT Arona op de markt kwam, eind 2017 welteverstaan. Nu ruim drie jaar later heeft SEAT de vernieuwde Arona gepresenteerd. Wat direct opvalt als u de Arona bekijkt is de vernieuwde voorkant. Elke uitvoering van de Arona krijgt de beschikking over een nieuwe én hogere grille. Ook is een nieuwe voorbumper inbegrepen. Aan de achterzijde krijgt de Arona de beschikking over een nieuwe spoiler en bumper. Voor de oplettende kijkers: net als bij de Tarraco is de modelnaam Arona met 'de hand geschreven'. 

SEAT Arona Xperience

Met de Xperience wordt er een nieuwe uitvoering aan de Arona toegevoegd. Deze uitvoering beschikt over robuuste SUV-accenten en geven de Arona een stoere uitstraling. Ook zijn er nieuwe 17 en 18 inch lichtmetalen velgen beschikbaar en daarnaast komen de uitvoeringen Reference, Style en FR gewoon weer terug.

Met een compleet nieuw interieur

De SEAT Arona heeft een heerlijke hoge zicht waardoor u altijd het overzicht op de weg heeft. Het interieur is compleet vernieuwd en krijgt de beschikking over nog luxere én zachte materialen. Ook wordt het nieuwe multifunctionele stuur met nappaleder bekleed. LED-technologie gaan we ook terugzien in het interieur van de Arona, zo zijn de ventilatieroosters omringd door LED-verlichting. De kleur is afhankelijk van de door u gekozen uitvoering. 

Het grote display van het infotainmentsysteem is zo geplaatst dat u als bestuurder er altijd vielig gebruik van kan maken. Mede dankzij de centrale plaatsing staat het scherm altijd in uw blikveld. Standaard heeft het scherm 8,2 inch en is het optioneel uit te breiden naar 9,2 inch. De grootte van de Digital Cockpit is 10,25 inch.

Op de hoogte blijven? Info | Aanmelden nieuwsbrief

100% connected

"Het is de tijd waarin we leven, we maken veel gebruik van online diensten en daarnaast staat gemak centraal". Via het Full Link-Systeem kunt u eenvoudig uw mobiele telefoon (draadloos) met de Arona koppelen. Via het stuur kunt u middels Apple CarPlay of Android Auto de verschillende mogelijkheden bedienen. Nieuw is de spraakbediening, wanneer u 'Hola Hola' uitspreekt wordt de spraaakbediening geactiveerd. Daarna kunt middels uw stem opdrachten voor bijvoorbeeld de navigatie uit laten voeren. Ook op het gebied van connectieve veiligheid komt de vernieuwde Arona 2021 niets tekort. Zo is eCall standaard beschikbaar. Mocht u onverhoopt met een ongeval te maken krijgen, dan kan de auto automatisch een noodoproep versturen. Middels de SEAT Connect App kunt u daarnaast diverse functies op afstand bedienen. Zo kunt u de auto via de app openen of juist weer op slot zetten. En mocht u op een heel druk parkeerterrein staan en niet meer weten waar uw auto staat? Druk dan via de app op de claxon! De claxon wordt dan kort geactiveerd en middels het geluid kunt u eenvoudiger uw Arona terugvinden.

Nieuwe veiligheidssystemen

  • Travel Assist
  • Adaptieve Cruise Control 
  • Lane Assist
  • Side Assist
  • Park Assst
  • Grootlichtassistent
Bovenstaande next level veiligheidssystemen zijn beschikbaar op de nieuwe Arona. Travel Assist maakt semi-autonoom rijden mogelijk doordat Adaptieve Cruise Control en Lane Assist met elkaar samenwerken. Hiermee behoudt u een veilige afstand tot uw voorganger terwijl de auto netjes binnen de lijnen blijft. Ook blijft de Arona op de juiste snelheid rijdenn doordat het verkeersborden kan herkennen. Met grootlichtassistent wordt het grootlicht automatisch gedimt wanneer u andere weggebruikers tegemoet komt. 

2 krachtige motoren

U heeft de keuze uit twee verschillende motoren, namelijk:

  1. 1.0 EcoTSI met 70 kW / 95 pk
  2. 1.0 EcoTSI met 81 kW / 110 pk
De 95 pk versie betreft een handgeschakelde uitvoering met een maximumkoppel van 175 Nm. Deze beschikt over 5 versnellingen. De versie van 110 pk heeft een DSG-7 automaat en een maximum koppel van 200 Nm.

U haalt de zon in huis!

Wist u dat de SEAT Arona geproduceerd wordt in Barcelona? Met de nieuwe Arona haalt u gegarandeerd de zon in huis! Komende zomer mag u de marktintroductie van de Arona verwachten, net daarvoor verwachten wij de prijzen met u te kunnen communiceren.

Kunnen wij u helpen?