Werkt uw auto-alarm nog?

Wanneer u de pech heeft, dat iemand het op uw auto voorzien heeft, dan wilt u daarop voorbereid zijn. Met een alarmsysteem dat goed functioneert en een verzekering die u helpt. Het is daarvoor van belang dat uw alarmsysteem als hij 3 jaar oud is, ieder jaar gekeurd wordt.

Autobedrijf DAGO is specialist in auto-alarmkeuring

Tijdens de keuring wordt er gekeken of het alarm nog steeds aan alle eisen voldoet en of het systeem naar behoren functioneert. Wij zijn een erkend SCM keuringsbedrijf en verstrekken alarmcertificaten wanneer het alarm aan de eisen voldoet. In het geval dat uw auto gestolen wordt, wordt beschadigd  of er wordt ingebroken en u niet beschikt over een geldig alarmcertificaat kan het zijn dat de verzekering geen geld uitkeert.

SCM auto-alarm certificaat

Het kan per verzekeringsmaatschappij verschillen of ze eisen stellen omtrent de noodzaak van een alarmsysteem met geldig certificaat. Vooral bij exclusievere uitvoeringen en modellen is het een verplichting van de verzekering. 

Herkeuring van het auto-alarm

De herkeuring bestaat uit een uitgebreide controle van het alarm in de auto. We testen dit aan de hand van een uitgebreide checklist van de SCM. Als het alarm aan alle eisen voldoet zullen we deze herkeuren en dit in het SCM systeem doorgeven. Uw verzekeringsmaatschappij kan dat in hun systeem terugvinden zodat als er wat gebeurd ze zien dat uw alarm goedgekeurd is. Een herkeuring kost € 50,- incl. btw en is meestal binnen een uur klaar.

Occasions 

In veel gevallen worden occasions die voorzien zijn van een auto-alarm afgeleverd zonder SCM certificaat. Wij kunnen occasions keuren en een nieuw certificaat uitschrijven voor € 75.- incl. btw.

Voertuigvolgsysteem Mi50

Het kan zijn, dat uw verzekering een toevoeging eist op uw huidige alarmsysteem in de vorm van een voertuigvolgsysteem. Hiermee kan bij diefstal de locatie van de auto live worden gevolgd door de meldkamer. Het Mi50 systeem bevat een startonderbreker en jammingdetectie. Het inbouwen van dit voertuigvolgsysteem kunnen wij verzorgen voor € 895,- incl. btw. 

Vragen? 

Mocht u vragen hebben over uw auto-alarmcertificaat en de verzekeringsvoorwaarden dan raden wij u aan uw polis na te lopen.

Werkplaatsafspraak

Wilt u graag een afspraak inplannen voor de (her)keuring van uw auto-alarm klik dan hier. 

 

SCM (her)keuring plannen