Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Logo erkend duurzaam

DAGO Autogroep is een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat de DAGO Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Erkend Duurzaam in de praktijk

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft DAGO Autogroep een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We gaan zuinig om met energie.”

DAGO als werkgever

Ook als werkgever heeft DAGO Autogroep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt DAGO Autogroep zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale clubs en verenigingen, waaronder:

  • VBV De Graafschap – ŠKODA autosponsor en Business Club
  • Voetbalclub ASZV – Aalten
  • Golfclub ’t Zelle – Hengelo Gld.
  • Golfclub De Voortwisch – Winterswijk
  • Volleybalclub Longa ’30 – Lichtenvoorde
  • Volleybalclub Orion – Doetinchem
  • Carnavalsvereniging de Umdraeyers – Doetinchem
Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van DAGO Autogroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen, Volkswagen bedrijfswagens, Audi, ŠKODA en SEAT. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit.