DAGO houdt u op de hoogte Euro95 of E10?

  • Audi
  • SEAT
  • ŠKODA
  • Volkswagen
  • Volkswagen Bedrijfswagens
DAGO Tank en Was tankstation 1

Euro95 of E10?

Kan mijn Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA E10 hebben?

Vanaf heden zijn tankstations die 2 of meer benzine-installaties hebben wettelijk verplicht om E-10 benzine aan te bieden. Echter, is niet elke Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA daar geschikt voor. Daarom is het ook erg raadzaam om vooraf even te controleren of uw auto daar geschikt voor is. Bij Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA modellen met een registratiedatum na oktober 2018 is er bij de tank een sticker te zien die al dan niet aangeeft of de auto geschikt is voor E10.

Overstappen op premium brandstoffen

Uiteraard zijn er ook modellen die E10 kunnen hebben, maar daar minder geschikt voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verminderde prestaties of de compressieverhouding van de motor. Deze motoren renderen beter op een brandstof met een hoger octaangetal. Hiervoor kunt u overstappen op bijvoorbeeld Essso Synergy Supreme+, BP Ultimate, Total Excellium en Shell V-Power. Dit is ook een uitkomst voor klassiekers. E10 is namelijk van nature agressiever en hierdoor kunnen de rubbers van de slangen en afdichtingen problemen krijgen op den duur. Mocht u per ongeluk E10 hebben getankt en is uw auto daar minder geschikt voor, dan komt u niet meteen in de problemen. Wanneer het veelvuldig gebeurt kunnen er problemen ontstaan.

Doe de E10 check!

Gelukkig bestaan er handige tools om te controleren of uw auto geschikt is voor E10. Op e10check.nl kunt u controleren of uw auto geschikt is voor E10!

 


Terug naar nieuwsoverzicht