22 januari 2021

50 jaar lid van BOVAG

Wij vieren dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: DAGO Autogroep is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van algemeen directeur Peter Niesink ontving Richard Smees daarom een speciaal certificaat. 

DAGO  staat al meer dan een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan’, aldus Han ten Broeke, voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  DAGO biedt dat bij uitstek en is daarom al 50 jaar aangesloten bij BOVAG.’

Historie

In 1969 begon Wim Smees met het Volkswagen dealerschap aan de Grutbroek in Doetinchem. Inmiddels bestaat DAGO alweer 50 jaar en hebben zoons Richard en Frank de dagelijkse leiding over het familiebedrijf. Al vanaf het begin staat persoonlijk contact met klanten, een no-nonsense aanpak en maatwerk centraal. De Achterhoekse nuchterheid zit dan ook verweven in het DNA van het bedrijf. Door de jaren heen heeft DAGO ook ruimschoots bewezen om te kunnen gaan met de veranderende vraag van particuliere en zakelijke klanten. Mede hierdoor zijn ze uitgegroeid tot een totaalaanbieder op het gebied van mobiliteit in Oost-Gelderland. 

Lid sinds 1970

BOVAG bestaat zelfs sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.