9 maart 2021

Ook Audi doet mee aan de elektrificatie in de autobranche. Na de succesvolle introductie van de Audi e-tron en e-tron Sportback is het nu de beurt aan de Audi e-tron GT, Audi Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback. In dit artikel vertellen wij u graag meer over het aanstaande succesverhaal van de Q4 e-tron, het 'kleinere' broertje van de e-tron.

Allereerst is de verwachting dat de Q4 e-tron op relatief korte termijn te bestellen is. Wij denken dat medio april haalbaar moet zijn. De Audi Q4 e-tron wordt dan misschien wel weggezet als een compacte auto, klein is de Q4 e-tron zeker niet. Met een lengte van 4.590 milimeter komt de Audi Q3 heel dicht in de buurt. Deze heeft namelijk een lengte van 4.484 mm. Ook communiceert Audi dat de interieurruimte te vergelijken is met die van de grotere SUV's, dat heeft allemaal te maken met het feit dat de accu in de bodemvloer is geplaatst. Het MEB-platform waarop de Q4 e-tron wordt gemaakt speelt verder ook een grote rol met betrekking tot de ruimte en indeling van elektrische auto's. De overhanging voor meet slechts 86 centimeter terwijl de wielbasis royale afmetingen heeft, namelijk 2,76 meter. Dit is zelfs iets meer dan wat gebruikelijk is in het 'midsize SUV-segment'.

De middentunnel is verdwenen en daarvoor is een kleine verhoging in de plaats gekomen. De lengte van het interieur is 1,83 meter en achterin zitten de passagiers ten opzichte van de eerste rij 7 centimeter hoger. Er blijft echter voldoende hoofdruimte over!

Als we toch met cijfers bezig zijn, dan kunnen wij ook wel wat zeggen over de bagageruimte. De bagageruimte van de Q4 e-tron heeft een inhoud van 520 liter. Wij hebben het even vergeleken met de reguliere Audi-modellen en dit is te vergelijken met de kofferbakruimte van de Audi Q5. De bagageruimte is daarnaast nog eens uit te breiden naar 1.490 liter. Hiervoor moet u wel de rugleuning neerklappen in een verhouding van 40:20:40. 

Op de hoogte blijven Q4 e-tron pagina bekijken

Augmented reality head-up display

Mocht u voor de Q4 e-tron gaan, dan kunt u ook kiezen voor augmented reality head-up display. Dit systeem zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie op de voorruit geprojecteerd wordt. Dit wordt op basis van twee niveaus gedaan, namelijk het statusgedeelte en augmented reality oftewel AR-gedeelte. Hierbij kunt u denken aan het feit dat de richtingpijlen op het AR-gedeelte en op de juiste plaats buiten worden weergegeven. Deze lijken zelfs te zweven op een afstand van minimaal 10 meter. Mocht het qua veiligheid noodzakelijk zijn om deze verder te tonen, dan zorgt het systeem hier automatisch voor.

Display

Standaard heeft het digitale instrumentpaneel een diameter van 10,25 inch. Deze is te bedienen via het multifunctionele stuurwiel en daarbij is het mogelijk om te kiezen uit de classic, sport en e-tron omgeving. Mocht u toch een grotere versie willen, dan is een display van 11,6 inch ook mogelijk!

U krijgt de toekomst in handen

Met de Audi Q4 e-tron krijgt u letterlijk de toekomst in handen. Audi heeft namelijk een compleet nieuwe richting ingeslagen met de stuurwielen. Zo hebben de ringen op het stuur een vlakke vorm en is de onderste spaak voorzien van een e-tron logo. Ook ziet u dat de auto de beschikking heeft over een dubbelspaaks design. Verder zijn de spaken voorzien van touch-oppervlakken die ook nog eens verlicht zijn en een subtiele 'haptische' feedback geven wanneer deze worden ingedrukt. Naast aanrakingen zijn ook veebewegingen mogelijk om snel door de lijst heen te kunnen scrollen.

Met betrekking tot het stuurwiel kunt u kiezen uit verschillende versies. De topversie is voorzien van paddles op het stuurwiel zodat u het recuperatieniveau aan kunt passen. Ook beschikt deze over een tweedelige sierstrip. 

Q4 e-tron - Meer info volgt snel!

Na het succes van de Audi e-tron, e-tron Sportback en de introductie van de e-tron GT zal de Q4 e-tron op korte termijn gepresenteerd worden. Het zal niet lang meer duren voordat het officiële productiemodel aan ons getoond zal worden. Het is tevens de bedoeling dat de Q4 e-tron in juni in Nederland arriveert. De afgelopen periode hebben wij onze nieuwsbrief inschrijvers al regelmatig met belangrijke updates op de hoogte gehouden. Wilt u ook als een van de eersten de uitvoeringen, prijzen en belangrijke datums weten? Meld u dan aan via onderstaand formulier voor de nieuwsbrief. Indien wij relevante informatie te melden hebben, dan zullen wij dat met u communiceren!

Aanmelden nieuwsbrief

Q4 e-tron nieuwsbrief - Als eerste op de hoogte

 
Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag