24 maart 2021

CO2-neutraal produceren is een belangrijke peiler bij Audi en zo ook met de productie van de Q4 e-tron. Onlangs is Audi namelijk gestart met de productie van de Q4 e-tron. De productie zal geheel CO2-neutraal zijn. De fabriek in Zwickau (Duitsland) dekt namelijk volledig de energiebehoefte doordat het gebruikmaakt van hiernieuwbare energiebronnen. Het minimaliseren van de CO2-uitstoot gaat verder dan alleen de productie. Wanneer de Q4 e-tron het einde heeft bereikt, dan zal de batterij gebruikt worden voor nieuwe toepassingen of wordt het gerecycled als grondstof. 

In juni bij Audi Centrum Doetinchem

We mogen het alvast verklappen: in juni mogen wij de eerste Audi Q4 e-tron in onze showroom te Doetinchem verwachten. Daarnaast mag u op korte termijn de officiële onthulling verwachten, dit zal in april zijn. Eind april gaat de voorverkoop starten bij Audi Centrum Doetinchem. 

Audi Q4 e-tron Launch editions

Wellicht dat u het al vaker voorbij heeft zien komen maar de Q4 e-tron wordt gebouwd op het modulaire MEB-platform van de VAG-groep. Dit plaftform is speciaal ontwikkeld voor de productie van elektrische auto's waarbij er snel opgeschaald kan worden. Ook kan men eenvoudig aanpassingen verrichten waardoor er ook weer nieuwe modellen geproduceerd kunnen worden. In Nederland worden de Q4 e-tron modellen in eerste instantie als aantrekkelijke Launch editions op de markt gebracht. 

 1. Q4 e-tron Launch edition
 2. Q4 e-tron Launch edition Advanced
 3. Q4 e-tron Launch edition Advanced Plus
 4. Q4 e-tron Launch edition S Competition

Q4 e-tron Sportback

Mocht u geïnteresseerd zijn in de Audi Q4 e-tron Sportback, dan moet u nog even geduld hebben. De Sportback volgt namelijk later dit jaar! 

Wij houden u op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte gehouden willen worden omtrent de Q4 e-tron? Meld u dan gerust aan voor onze nieuwsbrief. Wanneer er relevante informatie te melden is, dan zullen wij dit met u communiceren. Uiteraard kunt u zich weer uitschrijven wanneer u dat wenst. Wij houden u onder andere op de hoogte over: prijzen, uitvoeringen, accupakketten, showroomintroducties, start bestelbaarheid, proefrit etc.

Info ontvangen Aanmelden nieuwsbrief

Info | Nieuwsbrief | Wij houden u op de hoogte!

 
Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag

Vragen & antwoorden over de Q4 e-tron

Kunt u meer vertellen over de Q4 e-tron accupakketten?

Ja zeker, kunnen wij dat. De Audi Q4 e-tron is er als 35 en 40 e-tron. Zoals u wellicht al verwacht heeft de Q4 40 e-tron een hogere actieradius dan de Q4 35 e-tron. 

Audi Q4 35 e-tron

De capaciteit van de accu bedraagt 52 kWh waardoor een vermogen van 125 kW / 170 pk en een actieradius van meer dan 340 kilometer haalbaar is. Het maximale laadvermogen is 100 kW via een DC snellader en via een AC 'thuislader' is 7,4 kW haalbaar. De Q4 35 e-tron kan net als de 40 e-tron 1.000 kg geremd trekken. 

Audi Q4 40 e-tron

In tegenstelling tot de 35 e-tron heeft de Q4 40 e-tron een actieradius van meer dan 500 kilometer volgens WLTP. Het 82 kWh accupakket maakt dit mogelijk. Het vermogen van de 40 e-tron is 150 kW oftewel 204 pk. Snelladen kan tot 125 kW en via een AC-lader is 11 kW laden mogelijk. Het maximale geremde trekgewicht bedraagt 1.000 kg.

Welke kleuren zijn er beschikbaar voor de Audi Q4 e-tron?

De Audi Q4 e-tron komt in de volgende kleuren beschikbaar:

 1. Gletsjerwit metallic
 2. Mythoszwart
 3. Navarrablauw metallic
 4. Floretzilver metallic
 5. Typhoongrijs metallic
 6. Geiserblauw metallic
De laatste drie genoemde kleuren zijn niet beschikbaar op de S Competition.

Wat zijn de afmetingen?

De afmetingen van de Q4 e-tron zijn als volgt:

Lengte: 4.590 mm
Breedte: 1.900 mm
Hoogte: 1.610 mm
Wielbasis: 2.770 mm

Om u er een concreter beeld bij te kunnen geven hebben wij ook nog wat tekst en uitleg. De lengte van de Q4 e-tron is te vergelijken met die van een Audi Q3, deze meet namelijk 4.484 mm. De kofferbak is weer te vergelijken met de kofferbakruimte van een Audi Q5, het aantal liters bedraagt 517 liter. Over de interieurruimte gesproken; de Audi Q4 e-tron heeft de interieur lengte van een Audi Q7 en heeft meer bekerhouders dan een Q8. Kortom, u komt niets tekort.

Wat zit er in de basisuitrusting van de Q4 e-tron?

 • LED koplampen / achterlichten
 • Volautomatische airoconditioning 
 • Interieurvoorverwarming / - ventilatie
 • Multifunctioneel lederen stuurwiel met paddels
 • Middenarmsteun vóór
 • Stoelverwarming vóór
 • Achterklep automatisch bedienbaar
 • Cruise control, inclusief snelheidsbegrenzer
 • Digitale radio-ontvangst
 • Laadkabel voor openbare laadpunten (mode 3)
 • Achterbankleuning in ongelijke delen (60:40)
 • 2 USB C aansluitingen voor
 • 2 USB C aansluitingen achter
 • Diefstalalarm

Kunnen jullie mij verder helpen?

Uiteraard helpen wij u graag verder. Wij zitten dan wel gevestigd in Doetinchem, maar ook van buiten onze regio komen onze klanten graag naar Doetinchem. U kunt ons bereiken op 0314 - 376 363 of info@audicentrumdoetinchem.nl 

Q4 e-tron officieel in productie!