15 april 2021

In navolging van de Q4 e-tron is ook de Audi Q4 e-tron Sportback officieel gepresenteerd. Woensdag 14 april was het moment voor Audi om beide elektrische modellen aan het grote publiek te presenteren. De Q4 e-tron is op korte termijn al te bestellen en de Q4 e-tron Sportback volgt later dit jaar. De Audi Q4 Sportback e-tron heeft dankzij de coupéachtige daklijn een zeer gestroomlijnde auto. De Cw-waarde van 0,26 bevestigd dit ook. 

LED-Matrix koplampen

Op verzoek kunt u de Q4 e-tron Sportback bestellen met LED-Matrix koplampen. Dit lichtsysteem zorgt voor een optimaal gebruik van het grootlicht. Wanneer u tegenliggers voorbijgaat of medeweggebruikers tegenkomt, dan zorgt het grootlichtsysteem er automatisch voor dat er lichtunits uitgeschakeld worden. Hierdoor worden mede weggebruikers niet verblind door het licht en behoudt u optimaal zicht. Een primeur hierbij is dat u de keuze heeft uit vier verschillende lichtsignaturen.

Maximale ruimte

De Q4-modellen worden vergeleken met de compactheid van een Audi Q3. Op het gebied van binnenruimte is het weer te vergelijken met een Q7. U als bestuurder en uw mede-passagiers ervaren alle ruimte in de Q4 e-tron Sportback. Ook op het gebied van kofferbakruimte komt u niets tekort. Minimaal heeft u 535 liter bagageruimte en maximaal 1460 liter.

Tot 1.200 kg trekgewicht

Benieuwd of de Q4 e-tron Sportback ook trekgewicht heeft? Het antwoord daarop is JA! De Q4 e-tron Sportback met quattro aandrijving kan tot 1.200 kg trekken. De overige modellen met achterwielaandrijving hebben een trekkracht tot 1.000 kg.  

Actieradius tot 511 km

Afhankelijk van het gekozen accupakket heeft de Q4 e-tron een maximale actieradius tot 411 kilometer volgens WLTP. Net als de Q4 e-tron is de Q4 e-tron Sportback eind dit jaar leverbaar als 35, 40 en 50 uitvoeringen.

  • Q4 35 e-tron Sportback
  • Q4 40 e-tron Sportback
  • Q4 50 e-tron Sportback

Accupakket

Op dit moment zijn er twee verschillende accupakketten beschikbaar, namelijk 52 kWh en 77 kWh. Bij de recentelijk onthulde Q4 e-tron met het 52 kWh accupakket krijgt deze uitvoering de beschikking over 125 kW oftewel 170 pk. De Q4 40 e-tron uitvoering heeft een vermogen van 150 kW / 204 pk. De 50 quattro uitvoering heeft een vermogen van maar liefst 220 kW / 299 pk. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Prijzen volgen later dit jaar

De Q4 e-tron Sportback is later dit jaar te bestellen. Net voordat het model in bestelling gaat verwachten wij de prijzen van Audi te ontvangen. Mochten wij deze eerder ontvangen, dan zullen wij dat uiteraard met u communiceren. Of de Q4 e-tron Sportback ook als Launch editions komen is nog niet bekend, bij de Q4 e-tron is dat op dit moment wel het geval:

  • Launch edition
  • Launch edition Advanced
  • Launch edition Advanced Plus
  • Launch editon S Competiton

Standaard Audi drive select

De Audi Q4 e-tron Sportback heeft een hele fijne gewichtsverdeling. Het accupakket is namelijk geplaatst tussen de assen van de Q4. Mede hierdoor heeft de auto een laag zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling. Dat maakt het ook dat de Q4 e-tron modellen sportief en comfortabel rijden. Mocht u meer rijdynamiek willen, dan heeft u de keuze uit een 15 mm verlaagd sportonderstel. Ook heeft u bij de Q4 e-tron Sportback standaard de mogelijkheid om rijprofielen naar wens in te stellen met Audi drive select. 

Zien wij u binnenkort?

Bij Audi Centrum Doetinchem houden wij u graag op de hoogte omtrent de Q4 e-tron Sportback. Zodra wij relevante informatie hebben zoals prijzen en bestelbaarheid, dan zullen wij dat met u delen. Op korte termijn is de Q4 e-tron te bestellen, de Q4 e-tron Sportback volgt later in 2021. 

Binnenkort naar wens samenstellen?

Onze Audi-showroom beschikt over een unieke configuratieruimte. Op basis van uw wensen kunnen wij de gewenste Audi compleet naar eigen wens samenstellen. De beelden zijn heel compleet en daarnaast kunt u uw toekomstige auto ook in 3D-beelden bekijken. U bent van harte welkom!

Info | Afspraak | Nieuwsbrief

Info | Offerte | Afspraak | Nieuwsbrief

 
Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag