Audi Centrum Doetinchem houdt u op de hoogte De vernieuwde Audi A5

  • Audi
Audi A5

De vernieuwde Audi A5

De vernieuwde A5 Coupé, A5 Cabriolet en A5 sportback zijn gepresenteerd op de IAA autoshow in Frankfurt. De drie modellen zijn volledig up-to-date met een vernieuwd design, het geavanceerde MMI bedieningsconcept  en de efficiente mild-hybrid technologie.  Door de combinatie van een 3.0 TDI-motor vol power, een elektrische compressor en 48V elektrisch systeem, presteren de Audi S5-modellen naar behoren.

De nieuwe A5-modellen zijn erg sportief. De vernieuwde Singleframe-grille en de luchtopeningen die verwijzen naar AudiSport quattro uit 1984, springen direct in het oog. Kenmerkend aan de nieuwe A5-modellen zijn de gerestylde dorpels en de diffuser met trapeziumvormige uitlaten. De nieuwe A5-modellen zijn standaard uitgerust met Ledverlichting. Matrix ledverlichting en dynamische richtingaanwijzers behoren tot de opties. Een blikvanger in het interieur is het naar de bestuurder gebogen MMI Touch Display.

MMI Touch Display

Het MMI Touch systeem is vergelijkbaar met een smartphone. Het 10,1 inch touchscreen vervangt draai- en drukknoppen, geeft akoestische feedback en de graphics zijn erg helder. Stembediening is mogelijk. De nieuwe functies in het MMI Touch Display maken het navigeren nog gemakkelijker. Verder is het scala online diensten enorm uitgebreid, zo kun je o.a. gebruik maken van verkeerstekenherkenning. Middels de MyAudi app zijn auto en smartphone makkelijk met elkaar te verbinden. De Audivirtual cockpit en een head-up-display behoren tot de opties.

Uitvoering motoren

Er zullen vijf verschillende motoren beschikbaar zijn bij de introductie van de nieuwe A5-modellen. Ze beschikken vrijwel allemaal over brandstof besparende mild-hybride technologie. De nieuwe A5-modellen zijn standaard uitgevoerd met een automatische transmissie (7-traps S tronic of 8-traps tiptronic) en ze voldoen allemaal aan de Euro 6d-temp emissienorm.

Sportief rijden

De nieuwe A5-modellen hebben een sportief-comforabel afgestemd onderstel. Audi Drive Select geeft u de mogelijkheid om een rijmodus naar wens te kiezen, waar u zich comfortabel bij voelt. O.a. de transmissie en de respons van de motor, zullen hierdoor automatisch worden aangepast.

Van 0-100 km/u in minder dan 5 seconden

De nieuwe A5-modellen beschikken allemaal over een 3.0 TDI motor met een vermogen van 255 kW/347 pk en een koppel van 700 Nm aan boord. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Ook als cabriolet

De cabriolet uitvoering van de Audi A5 en S5 beschikken over een klassieke softtop. Deze geïsoleerde kap wordt geopend in 15 seconden, dit is al rijdend mogelijk (tot 50 km/u). de bagageruimte van deze modellen bedraagt een inhoud van 370 liter. De rugleuning van de achterstoelen zijn neerklapbaar om het laadgemak vergroten.

In de herfst te bestellen bij Audi Centrum Doetinchem

De prijzen en extra specificaties worden in aanloop naar de introductie gepubliceerd. De levering van de nieuwe A5 modellen start begin 2020. De A5 Sportback en A5 Coupé zijn bij de marktintroductie ook beschikbaar in extra luxe edition one-uitvoering. Deze zijn in een beperkte oplage te verkrijgen.


Terug naar nieuwsoverzicht