Audi Centrum Doetinchem houdt u op de hoogte De RS Q3 en RS Q3 Sportback onthuld

  • Audi
nieuwe audi rs q3 en rs q3 sportback

De RS Q3 en RS Q3 Sportback onthuld

Audi Sport onthuld op dit moment nieuwe modellen in hoog tempo. Maakten we eerder al kennis met de nieuwe RS6 en RS7, vandaag is het tijd voor de RS Q3 en Q3 Sportback. Zoals we inmiddels van Audi Sport gewend zijn, gaat het ook hier weer om zeer sportief gelijnde uitvoeringen met dito prestaties.

De vorige generatie RS Q3 kennen we als een versie met 340 pk en een performance met 367 pk. Echter leggen ze het allebei compleet af bij de nieuwste RS Q3 modellen, deze krijgen namelijk maar liefst 400 pk en 480 Nm koppel! Uiteraard komt dit vermogen uit de bekende 2.5 TFSI vijfcilinder, met zijn onmiskenbare geluid. Het nieuwe blok is 26 kilo lichter dan het vorige en krijgt dus de beschikking over behoorlijk wat extra pk’s. Met al dat vermogen zijn de prestaties behoorlijk indrukwekkend. Een 0 tot 100 km/h sprint is gedaan in 4,5 seconden en de topsnelheid is begrends op 250 km/h. Uiteraard is er ook een optie om deze met het Audi driver package te verhogen naar de bekende 280 km/h! Het schakelen gaat via een zeventraps S Tronic bak, welke het vermogen loslaat op het Quattro systeem.

Uitrusting RS Q3 en RS Q3 Sportback

Niet alleen aan de buitenkant heb je gelijk door dat het om een sportieve auto gaat, ook aan de binnenkant vinden we RS-verplichte zaken, waaronder: Virtual Cockpit met RS weergave, Audi Drive Select met RS1 en RS2 rijmodi, sportstoelen, sportstuur, diverse RS elementen en een zwarte dakhemel.

Uiteraard zijn de remmen flink geupgrade, maar voor wie het circuit op wil zoeken zijn ook keramische remmen bechikbaar. Wellicht is dan ook het optionele Sportuitlaatsysteem interessant, die klinkt niet alleen nog spectaculairder, het levert ook een gewichtsbesparing op. Standaard staat de RS Q3 op 20 inch velgen, maar 21 inch is optioneel leverbaar. De opvallende kleur groen op de RS Q3 Sportback van de foto’s is Kyalami Green, een kleur die gewoon beschikbaar komt. Uiteraard wordt hij ook gewoon leverbaar in andere kleuren. Bestellen is mogelijk bij ons vanaf het eerste kwartaal van 2020! Heeft u interesse? Laat het ons alvast weten.

 


Terug naar nieuwsoverzicht