11 augustus 2020

Puur rijplezier dankzij 310 pk, 400 Nm en een 0-100 tijd van 4,8 seconden. De nieuwe Audi S3 modellen zijn herkenbaar aan hun grote sportieve grille, aluminiumlook buitenspiegels en de grote luchtinlaten. De S3 sportback meet 4,34 meter in de lengte, de limousine 4,50 meter. Bedie zijn 1,82m breed en 1,43m hoog. De bageruimte varieert van 325 tot 1.145 liter. 

Afgetrainde 2.0 TFSI quattro

De 310 pk sterke 2.0 liter TFSI motor is standaard gekoppeld aan de snel schakelende S tronic automaat met zeven verzetten en brengt zijn kracht over op alle vier de wielen. Het quattro-systeem in de nieuwe Audi S3 sportback en Limousine is voorzien van een meervoudige plaatkoppeling voor de achteras. Dit maakt een compleet variabele aandrijfkrachtverdeling mogelijk, waardoor dynamiek ten alle tijden wordt gecombineerd met stabiliteit. Het nieuwe Modular Dynamic Handling Control systeem zorgt voor een optimale samenwerking tussen quattro, het ESC en het optionele Damper Control. 

Rijplezier staat voorop

in de nieuwe Audi S3 modellen staat rijplezier voorop. Dit komt onder meer op het conto van de mulitilink achteras en het sportonderstel, waardoor de Audi S3 maar liefst 15 millimeter lager staat dan een normale Audi A3. Optioneel is Damper Control, een systeem waarbij de schokdempers in staat zijn om zich in een fractie van een seconde aan te passen aan de ondergrond en, actuele rijomstandigheden en tractie. Dit vergroot het bereik qua comfort en dynamiek. Het remsysteem is uitgerust met elektrische brake booster, de vier geventileerde remschijven zorgen voor een krachtige vertraging. Standaard worden de nieuwe Audi S3 modellen geleverd op 18 inch, maar 19 inch is optioneel. 

Beschikbaarheid en levertijden Audi S3 Sportback en Limousine 2020

De nieuwe Audi S3 Sportback en S3 Limousine verschijnen in oktober op de Nederlandse markt. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. Heeft u vragen over de nieuwe S3 modellen? Wij helpen u graag verder.