8 juli 2020

De nieuwe Audi Q4 Sportback e-tron

In navolging van de Audi Q4 e-tron, een SUV model, komt Audi ook met een Sportback variant op de Q4. De gepresenteerde Audi Q4 Sportback e-tron betreft een voorlopig conceptmodel, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet veel meer gaan afwijken van het definitieve model. Volgend jaar zal zowel de Q4 e-tron als de Q4 Sportback e-tron op de markt komen. 

Afmetingen

De Q4 Sportback e-tron gaan we zien als een sportieve variant die ruimte en compactheid met de veelzijdigheid van een coupé combineert. Het model krijgt de volgende afmetingen:

Lengte: 4,61 meter
Hoogte: 1,59 meter
Breedte: 1,90 meter
Wielbasis: 2,77 meter

Beschikbare elektromotoren en actieradius

Beide elektrische modellen zullen op hetzelfde platform gebouwd worden en delen zo hun technische basis. De Q4 e-tron modellen hebben de beschikking over twee elektromotoren van in totaal 225 kW. Ook is het voorzien van 'electric quattro' vierwielaandrijving. 

De WLTP actieradius bedraagt tussen de 450 kilometer en ruim 500 kilometer. De 500 kilometer actieradius kan behaald worden met de achterwielaangedreven uitvoeringen. De Q4 e-tron wordt uitgevoerd met een 82 kWh-batterij.

Topsnelheid

De topsnelheid van de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron is begrensd op 180 km/u. De acceleratie van 0 naar 100 km/u vindt in 6,3 seconden plaats. 

Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron bekijken Aanmelden nieuwsbrief

De eerste afbeeldingen van de Q4 Sportback e-tron

Sportief design

Doordat de Audi Q4 Sportback e-tron o.a. voorzien is van schuingeplaatste D-stijlen en een aflopende daklijn, lijkt het model langer dan de elektrische SUV uitvoering. Verder hebben beide modellen veel dezelfde kenmerken. Hierbij kunt u denken aan het verlichte e-tron logo op de achterzijde, de kenmerkende e-tron grille aan de voorzijde en delichtstrip tussen de achterlichtunits. 

Interieur Audi Q4 Sportback e-tron

Aan ruimte geen gebrek in de Q4 Sportback e-tron! Dat komt mede door de ruime wielbasis en het feit dat de middentunnel ontbreekt. Het interieur is daarnaast weer van alle gemakken en bijzondere details voorzien. Denk aan Audi Virtual Cockpit, een groot head-up dsplay met augmented reality functie. Daarnaast zijn in het huidige concept alle vier sportstoelen bekleed met alcantara. Ook heeft het studiemodel de beschikking over een 12,3 inch touchscreen.

Grote ambities voor Audi op elektrisch gebied

De eerste volledige elektrische Audi was natuurlijk de e-tron in 2018. Op basis hiervan en de elektrische ambities voor de toekomst heeft Audi als doel gesteld om in 2025 meer dan 20 elektrische Audi modellen op de markt te brengen. Hierbij moet u niet alleen denken aan de elektrische SUV- en Sportback-modellen, maar ook aan de Avant-modellen. Audi wil elk segment voorzien van elektrische auto's!

Prijs Q4 Sportback e-tron

Helaas kunnen wij u op dit moment nog niet vertellen welke prijzen Audi gaat hanteren voor de Q4 e-tron modellen. Wel ontvangen wij altijd als een van de eersten relevant nieuws van Audi die wij met u kunnen delen. Denk hierbij onder andere aan de (definitieve) prijzen, bestelbaarheid, marktintroductie en foto's van het productiemodel. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onderstaande nieuwsbrief. Wij zullen u dan voorzien van relevant nieuws omtrent de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

 
Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische Audi Q4 e-tron. Wanneer wij updates ontvangen zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan prijzen, uitvoeringen, actieradius en de verwachte introductie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen u informeren!

Ik wil graag