Audi Centrum Doetinchem houdt u op de hoogte Audi scherpt toekomstplannen elektrisch rijden aan

  • Audi
Toekomst elektrisch rijden Audi

Audi scherpt toekomstplannen elektrisch rijden aan

Audi heeft uitgesproken, rond 2025, dertig geëlektrificeerde auto’s in het modellengamma te hebben staan. Twintig daarvan zullen volledig elektrisch zijn. In september vorig jaar liet Audi al weten dat het medio 2025 twaalf volledig geëlektrificeerde auto’s wilt aanbieden. Audi heeft deze plannen aangescherpt. Anno 2025 zou het merk nu dus twintig volledig elektrische auto’s in het modellengamma hebben staan.

Audi blijft de opzet van vier platforms voor volledig geëlektrificeerde auto’s hanteren. Voor het MLBevo-plaform is een aangepaste versie, deze wordt ook gebruikt bij de e-tron. Hierboven staat nog het J1-platofrm. O.a. de productversie van de e-tron GT Concept gaat hier gebruik van maken.

De productversie van de recent getoonde Q4 e-tron Concept staan op de MEB-basis. Terwijl grotere EV’s op het PPE-platform komen te staan.

Verder meldt Audi dat het de pijlen ook gaat richten op de plug-in hybride modellen. De elektrische versies van de A6, A7, A8, Q5 en Q7 zijn al aangekondigd, maar een aantal types worden nu slechts in enkele details belicht. De Q7 en A8 worden gelanceerd als 60 TFSIe. De Q7 60 TFSIe kent een gecombineerd vermogen van 456 pk en 700 Nm. De A8 60 TFSIe is 340 pk en 500 Nm sterk. Beide hebben ze  een 3.0 V6 in de neus.

OPVALLEND: op een fotoset laat Audi een deel van de reeds bekende concept-cars zien, ook wordt er een auto getoond waar we nog niet bekend mee zijn. Naast de e-tron, Q4 e-tron en e-tron GT lijkt het te gaan om een elektrische versie van een vergelijkbaar formaat als de A5 Sportback.

Lees hier meer over de Audi e-tron, Audi Q4 e-tron of de Audi e-tron GT.


Terug naar nieuwsoverzicht