Audi past motorenstrategie aan

Vanaf april heeft Audi Nederland de focus gelegd op benzinemotoren, plug-in hybride- (PHEV) en volledig elektrische aandrijflijnen. Concreet voor het modellenaanbod betekent dit dat alle Audi's leverbaar zijn als TFSI e (plug-in hybride), volledige elektrische e-tron en de welbekende benzinemotoren. De TDI-aandrijving (diesel) is vanaf heden dus niet meer nieuw te bestellen bij Audi.

De keuze om de dieselmotoren uit het gamma te halen, is gebaseerd op de sterk dalende vraag naar dieselmotoren in het premiumsegment. Afgelopen jaar was louter 1% van alle verkochte auto's uitgerust met een dieselmotor voor het premiumsegment. Bovendien ondersteunen de marktverwachtingen en het toekomstige fiscale klimaat deze strategiekeuze.

29 april 2022

Huidige motorenaanbod

Vanwege de verdwijning van de dieselmotoren uit het gamma, wordt de keuze voor u een stuk overzichtelijker. Zo heeft u op dit moment de keuze uit volledige benzinemotoren, plug-in hybrides of volledig elektrische aandrijflijnen. Onderstaand vindt u een overzicht van het huidige aanbod.

Modellen Benzinemotor (TFSI) Plug-in hybride (TFSI e) Volledig elektrisch (e-tron)
A1

 

 

A3

 

A4

 

 

A5

 

 

A6

 

A7

 

A8

 

Q2

 

 

Q3

 

Q4 e-tron

 

 

Q5

 

e-tron

 

 

Q7 

 

Q8

 

TT

 

 

R8

 

 

e-tron GT

 

 

Bekijk onze voorraad

e-tron: elektrisch rijden met het Audi-DNA

De naam 'e-tron' staat voor volledig elektrisch rijden. Audi is vooruitstrevend in de ontwikkeling en uitbreiding van de e-tron-modellen. Naast de allereerste e-tron en e-tron Sportback zijn de Q4 e-tron, Q4 Sportback e-tron en uiteraard de siervolle Audi e-tron GT en extra sportieve RS e-tron GT leverbaar.