8 oktober 2020

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto's volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook bij Audi. Audi heeft oog voor detail, maximale precisie en topkwaliteit. Dat zal bij de Audi e-tron GT niet anders zijn. De sportieve elektrische Gran Turismo zal eind 2020 in productie gaan. De e-tron GT wordt geproduceerd in de Audi Böllinger Höfe-fabriek in Neckarsulm. In de fabriek heeft Audi veranderingen doorgevoerd waardoor het vakmanschap gecombineerd kan gaan worden met de slimme digitale processen om de e-tron GT te gaan bouwen. De productielijn wordt gedeeld met de R8. 

Het geluid van de e-tron GT

Het geluid van de elektrisch aangedreven e-tron GT is zorgvuldig door Audi samengesteld. Ingenieurs van Audi bedachten en componeerden het elektronische geluid op de computer, in het geluidslabaratorium, in de rijdende auto en tijdens klantonderzoeken. Het is namelijk wettelijk verplicht bij elektrische auto's dat deze voorzien zijn van akoestische waarschuwingssystemen. Bij dit model is het uiteraard breder getrokken dan wettelijk verplicht. Aan de voorzijde treedt het wettelijk verplichte AVAS-geluid in werking. Indien u voor een optioneel geluidspakket kiest, dan wordt er een tweede grote luidspreker aan de achterzijde toegevoegd. De luidsprekers in het interieur zorgen ervoor dat het geluid op basis van variabelen zoals snelheid of de stand van het gaspedaal constant wordt aangepast. Ook kunt u instellen middels Audi Drive Select hoe intensief u het geluid wilt ervaren. 

Beluister het geluid van de Audi e-tron GT hier.

e-tron GT geluid ervaren Aanmelden nieuwsbrief

Meer lezen over de e-tron GT?

Op onze pagina leest u meer over de sportieve Audi e-tron Gran Turismo. Denk hierbij aan de mogelijke actieradius, motoren en afmetingen. 

e-tron GT pagina bekijken

e-tron GT nieuws ontvangen?

 
De e-tron GT is de sportieve elektrische topversie van Audi. Audi Centrum Doetinchem, onderdeel van DAGO Autogroep houdt u ook graag op de hoogte over dit model. Zodra wij relevante informatie van Audi ontvangen zullen wij dit met u delen.

Ik wil graag*

e-tron GT foto's