Audi Centrum Doetinchem houdt u op de hoogte Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition vanaf € 79.820

 • Audi
Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition

Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition vanaf € 79.820

Audi breidt zijn PHEV-range wederom uit. Dit keer met  A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition. Deze is eind oktober te bestellen met een vanafprijs van € 79.820. Het instapmodel volgt eind dit jaar.

Sterk vermogen

Zijn 2.0 TFSI viercilinder turbo-benzinemotor is goed voor een vermogen van 185 kW/252 pk; de elektromotor – geïntegreerd in de 7-traps S tronic-automaat – levert een maximaal vermogen van 105 kW. In combinatie leveren deze twee krachtbronnen een systeem vermogen van maar liefst 270 kW/367 pk bij een maximaal systeemkoppel van 500 Nm dat al beschikbaar is vanaf 1.250 tpm. Sterke kenmerken waarmee deze performance-versie van de A6 TFSI e quattro zich overduidelijk onderscheidt van het instapmodel die eind dit jaar volgt. De lithium-ion batterij, die zich achterin de auto bevindt, kent een capaciteit van 14,1 kWh.

Sportiviteit en efficiëntie

De A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition is een sportieve, maar tegelijkertijd ook zeer efficiënte auto. Dit heeft hij te danken aan de combinatie van slimme technologieën. In 5,6 seconden sprint het model van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Volledig elektrisch ligt de topsnelheid op 135 km/u. Bij volledig elektrisch rijden ligt de maximale range, volgens de WLTP-procedure, op 53 kilometer. Het krachtige plug-in hybrid-model is de enige exclusieve sedan in dit segment met standaard quattro vierwielaandrijving.

Maximaal elektrisch rijden

De aandrijving in de Audi A6 55 TFSI e quattro Competition is zo’n manier ontworpen dat u het overgrote deel van uw dagelijkse kilometers elektrisch, lokaal emissievrij en nagenoeg geruisloos kunt rijden. U kunt hierbij kiezen uit drie verschillende rij standen:

 • EV om volledig elektrisch te rijden
 • Hybrid voor de efficiënte combinatie van beide krachtbronnen
 • Hold om de elektrische energie te bewaren tot het moment dat die nodig is bijvoorbeeld in de binnenstad of in een milieuzone

Predictive efficiency assistent

De predictive efficiency assistent neemt de fijnere planning tijdens de route op zich. Hierbij wordt informatie aangewend die afkomstig is vanuit de navigatie, online verkeersinformatie, de rijstijl van de bestuurder en sensoren in de auto, bijvoorbeeld; de camera en radar. O.b.v. deze informatie worden de individuele krachtbronnen aangestuurd en wordt bepaald of de auto ‘zeilend’ uitrolt of juist het afremmen op de motor gebruikt om energie terug te winnen.

Lege accu?

De Audi A6 55 TFSI e quattro Competition is op te laden bij publieke laadpunten tot 7,4 kW aan laadvermogen via de bijgeleverde mode 3 kabel. Binnen 2,5 uur is de accu weer volledig opgeladen. Onderweg biedt de Audi e-tron Charging Service toegang tot meer dan 110.000 laadpunten in heel Europa, die via de myAudi app gemakkelijk te vinden zijn. Deze app maat het ook mogelijk om het laadproces en de klimaatregeling in de auto vóór vertrek in te stellen.

Sportieve prestaties met bijpassende uitrusting

De sportieve prestaties van de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition zijn ook in de uitrusting te herkennen. De Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition is standaard uitgerust met:

 • Het S line exterieur
 • Het zwarte stylingspakket
 • Zwarte buitenspiegelkappen en privacy glas
 • Matrix LED-koplampen
 • Sportstoelen
 • Automatische airconditioning met vier zones
 • Audi virtual cockpit, een sportonderstel
 • 19 inch velgen
 • Rode remklauwen

De Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro Competition is vanaf eind oktober te bestellen bij DAGO met een vanafprijs van € 79.820. Eind dit jaar staat hij bij ons in de showroom. De vanafprijs van het plug-in hybrid instapmodel dat eind dit jaar volgt, wordt in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.


Terug naar nieuwsoverzicht