21 januari 2021

Dinsdag 9 februari gaat het dan toch echt gebeuren, dan vindt namelijk de wereldpremière van de Audi e-tron GT plaats! In slechts twee jaar heeft Audi het voor elkaar gekregen om de e-tron GT van de tekentafel naar een definitief productiemodel te kunnen brengen. De designer, Marc Lichte, geeft aan dat het de mooiste auto is die hij ooit heeft mogen tekenen. Op 9 februari gaat dan het doek er echt af en kunnen we het definitieve productiemodel zien.

Studiemodel lijkt op productiemodel

Zoals eerder aangegeven heeft Audi het voor elkaar gekregen om in twee jaar van een ontwerp een definitief productiemodel te maken. Een knappe prestatie en daarbij is het eerste conceptmodel grotendeels hetzelfde gebleven als wat er nu komt te staan. Beeldbepalend hierbij zijn de korte overhangen, de lange wielbasis en het slanke passagierscompartiment. 

Sportiviteit gecombineerd met een ruime actieradius

In het verleden werden de GT's vooral ingezet voor langeafstandraces. Hierbij was het dus al van belang dat de auto meer comfort en een ruimer interieur diende te hebben ten opzichte van de pure raceauto's. Audi heeft hierbij het elektrische tijdperk er aan toegevoegd in combinatie met de nodige efficiency. De Audi e-tron GT is een zeer gestroomlijnde auto wat weer ten goede komt van de actieradius. Deze is vooralsnog maximaal 460 kilometer volgens WLTP. 

Reserveren al mogelijk

Het is al mogelijk om een productieplek voor de Audi e-tron GT te reserveren. Wij reserveren er graag één voor u zodat u als een van de eersten met dit elektrische topmodel kunt gaan rijden. Tot het moment van bestellen zit u helemaal nergens aan vast. Onze Audi-adviseurs, Roel Huizinga en Tim Heinst, vertellen u graag maar over het proces en de Audi e-tron GT. 

9 februari weten we meer!

Zet het alvast in uw agenda, 9 februari volgt de officiële onthulling van de Audi e-tron GT. Wij zullen de website en onze kanalen die dag zo spoedig mogelijk van de juiste informatie voorzien. Voor wat betreft de prijzen; of deze dan al gepubliceerd gaan worden durven wij nog niet te zeggen. In het geval van de Audi e-tron GT ligt de vanafprijs op ongeveer €105.000 en voor de RS e-tron GT is dat ongeveer €145.000. 

 

e-tron GT reserveren of meer info?

Neem contact met ons op!