Audi TT Opnieuw een icoon

De geheel nieuwe Audi TT en TTS debuteerde in 2014 op de Autosalon van Genève. De derde generatie van de populaire sportwagen van Audi heeft de klassieke TT-look behouden, maar is gemoderniseerd dankzij zijn scherpe lijnen en vernieuwde design. De nieuwe generatie TT wordt gekenmerkt door vernieuwende technologieën, zoals de Audi Virtual Cockpit en vernieuwde motoren. De Audi TT is verkrijgbaar vanaf € 51.300,-.

Audi TT Coupé

Een lijnvoering die teruggrijpt op de vorm van de eerste Audi TT en die daar consequent een nieuwe interpretatie aan geeft. Energiek in zijn totale verschijning. Ook de horizontale lijnen van de achterkant en de strak gespannen vlakken. Dynamisch en sportief. Zoals een gebeeldhouwd lichaam. Laag, breed, gestrekt. Geen lijn te veel. In combinatie met LED- en Audi Matrix LED-koplampen zijn achter dynamische richtingaanwijzers gemonteerd. De Coupé is verkrijgbaar vanaf € 51.300,-.

Ten opzichte van de vorige generatie Audi TT Coupé is tot wel 90kg in gewicht bespaard. Dit in combinatie met de 169 kW (230 pk) sterke 2.0 TFSI en de S tronic® transmissie plus quattro® permanente vierwielaandrijving zorgt voor een ijzingwekkend snelle acceleratie. De Audi TT vliegt in slechts 5,3 seconden van 0 naar 100 km/h. Het gemiddeld verbruik van slechts 6,8 liter per 100 kilometer duidt erop dat hij bovendien indrukwekkend efficiënt is. De elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/h.

Naast een flinke dosis vermogen heeft de Audi TT Coupé ook voldoende laadruimte. De kofferruimte biedt ruimte aan maar liefst 305 liter, wat 13 liter meer is dan de vorige generatie. Daarnaast kunnen de achterste zetels opgeklapt worden waardoor de ruimte nog groter wordt.

Audi Virtual Cockpit

De Audi virtual cockpit is buitengewoon overzichtelijk. Dit volledig digitale instrumentenpaneel is volledig op de bestuurder gericht. Het 12,3-inch TFT-scherm toont alle informatie haarscherp en met veel contrast. Slim bedacht en heel innovatief. In de Audi virtual cockpit zijn het MMI-scherm, dat normaal midden op het dashboard is te vinden, en een conventioneel instrumentarium met elkaar gecombineerd. Het resultaat is een uniek, 12,3-inch TFT-display. De weergave van alle functies en toepassingen gebeurt met scherpe, duidelijke graphics en gedetailleerde effecten. De bestuurder kan uit twee scherminstellingen kiezen. Eentje toont een klassiek instrumentenpaneel en de ander plaatst het infotainment centraal.

Audi TT Roadster

De Audi TT Cabrio, ook wel TT Roadster genoemd, is krachtiger vormgegeven dan ooit. De strakke lijnen en zijn sportieve uiterlijk maken de TT cabrio een echte premium sportwagen. De brede en lage grill geeft de TT samen met de strakke motorkap een echte ‘R8’ look. Daarnaast wordt de TT Cabrio standaard geleverd met Xenon koplampen, en is optioneel leverbaar met Matrix LED-koplampen.

De Audi TT Cabrio (ook wel roadster genoemd) is leverbaar met een ‘ultra label’, dit wil zeggen maximale efficiency dankzij verbruiksverlagende technologieën. Het gemiddelde verbruik van de Audi TT cabriolet 2.0 TDI ultra ligt tussen 114 en 118 gram per kilometer. Uiteraard blijft de kenmerkende Audi rijdynamiek behouden.

De Audi TT Roadster is er vanaf € 54.300,-

Audi TTS

De Audi TTS is er als Coupé en Roadster. De Audi TTS blaakt van het sportauto-DNA. Zo is er een nieuwe quattro® permanente vierwielaandrijving, met de nadruk op de achterwielen. Daardoor is er met een dynamische rijstijl nog meer controle over de auto. Het design is herkenbaar aan specifieke S-kenmerken. Tot slot zijn er nog de innovatieve aandrijftechnologieën en nieuwe bedienings- en weergaveconcepten, zoals de Audi virtual cockpit.

TTS Coupé vanafprijs € 74.860,-

TTS Roadster vanafprijs € 77.860,-

Welke uitvoering kiest u?Audi TT

Bekijk hieronder de verschillende uitvoeringen!


TT