Audi R8 Focus your power

De nieuwe Audi R8 zet de nieuwe standaard in het segment. De krachtige 5,2 liter V10 motor zorgt voor een bloedsnelle acceleratie. In slechts 3,2 seconden zit de R8 op 100 kilometer per uur, waarna hij doorstuift naar zijn topsnelheid van 330 km/u. Het scherpe design en de vloeiende dynamiek maken de nieuwe R8 een écht supercar. Met trots presenteert Audi met de nieuwe R8 haar snelste productieauto ooit!

Audi R8 motoren

De krachtbron van de Audi R8 is een V10 5.2 FSI  deze motor is ‘standaard’ leverbaar met 540 pk en een koppel van 540 Nm. De topsnelheid bedraagt 320km/u. De vanafprijs ligt op € 238.940,-. Daarnaast is er de V10 5.2 FSI Plus leverbaar, sterker dan ooit. In deze uitvoering is de R8 dan ook Audi’s snelste productieauto ooit. Met een vermogen van 610 pk, 560 Nm koppel en een topsnelheid van 330 km/u is dit hét topmodel binnen zijn segment. De prijzen van de Audi R8 V10 Plus beginnen bij € 282.690,-. De ronkende V10 draagt bij aan de supercar- ervaring en de overweldigende kracht die de bestuurder ervaart is ongekend. Daarnaast is de nieuwe R8 uitgerust met een S-tronic versnelling en een vernieuwd quattro-systeem waardoor de kracht nóg directer op het wegdek overgebracht kan worden.

Ondanks de hogere prestaties van de tweede generatie Audi R8 is de sportwagen enkel zuiniger in verbruik geworden. Het lichtgewicht (1,454 kg), de aerodynamische vorm en het nieuwe ‘Cylinder On Demand systeem’ zorgt voor een zuinig verbruik dankzij het uitschakelen van inspuiting en ontsteking van een cilinderbank.

Audi R8 interieur

In het interieur van de nieuwe generatie Audi R8 vinden we vele nieuwe opties en mogelijkheden. Zo is er de Audi Virtual Cockpit, dit volledige digitale instrumentenpaneel is volledig ingericht op de bestuurder. Het 12,3″ TFT-scherm toont haarscherp alle informatie die u als bestuurder nodig heeft. Het MMI-scherm dat normaal gesproken op het dashboard te vinden is, wordt nu weergegeven op de plaats waar het instrumentarium zat. Alle functies en opties kunnen in één beweging en op één plek worden bediend. Als bestuurder van de R8 heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen twee scherminstellingen: Een klassiek instrumentenpaneel, of een weergave waarin het infotainment centraal is geplaatst.

De schermweergave is per instelling anders. In het klassieke beeld overheersen de vertrouwde ronde meters voor snelheid en toerental. In de infotainment-mode krijgen ook de navigatiekaart, telefoonmenu’s, Audi connect en andere media een prominente plek. Wat voor beide scherminstellingen hetzelfde is, is het rijtje onderaan met daarin de buitentemperatuur, klok, kilometerstanden en waarschuwings- en controlelampjes.

De nieuwe R8 is bovendien voorzien van een Audi Connect-module, waarmee de passagier direct in verbinding staat met een Wi-Fi hotspot.

Audi R8 e-tron

De nieuwe Audi R8 Coupé vormt de basis voor de elektrisch aangedreven sportauto Audi R8 e-tron. Die heeft een vermogen van 340 kW en een koppel van 920 Nm. Daarmee accelereert hij in een indrukwekkende 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze supercar haalt een elektronisch begrensde topsnelheid van 210 of 250 km/h.

De actieradius van de Audi R8 e-tron is 450 kilometer. Dankzij het Combined Charging System (CCS) is de auto zowel met gelijkstroom als wisselstroom op te laden. In minder dan twee uur zijn de accu’s weer vol.

Het T-vormige accupakket ligt achter de cockpit, wat een optimale positie is. Het zwaartepunt blijft op die manier laag en dat draagt bij aan de dynamiek van de R8 e-tron. De hoog voltage accu’s maken gebruik van een nieuw ontwikkelde lithium-ion-technologie, die voor het eerst in een honderd procent elektrische auto wordt toegepast. Een slimme energieregeling en een elektromechanisch remsysteem zorgen voor goede recuperatiewaardes. Torque vectoring – gerichte verdeling van de aandrijfkrachten over de achterwielen – ondersteunt de stabiliteit en dynamiek.

De Audi R8 e-tron is nu nog niet leverbaar. Zodra de auto op de markt komt, publiceert Audi de exacte technische specificaties, waaronder de Europese verbruiks- en emissiecijfers.

Welke uitvoering kiest u?Audi R8

Bekijk hieronder de verschillende uitvoeringen!

Audi R8

R8