De nieuwe Audi Q8

Een expressief design, bewezen techniek en alle kwaliteit in huis. De Audi Q8 is een SUV-coupé met vijf deuren en een sportief uiterlijk dat verwijst naar de oer-quattro. Wat betreft het interieur zijn er ook vele interessante features. Voorin de Q8 is een nieuw bedieningspaneel aanwezig met grote touchscreens, aangevuld met een nog modernere variant van de Audi Virtual Cockpit en een head-up display dat werkt met augmented reality. Hierdoor worden de echte en virtuele wereld één.

Bekijk hier de prijslijst

Offerte ontvangen Meer informatie

Sportieve rijbeleving en dynamiek

De Audi Q8 rijdt bijzonder sportief, maar kan ook ongekend comfortabel zijn. Het mechanische middendifferentieel stuurt de aandrijfkracht standaard voor 40% naar voren en 60% naar achteras. Deze verdeling wordt continue door aangepast, indien het rijgedrag of de ondergrond hierom vraagt. Iedere Audi Q8 heeft een progressieve besturing, wat inhoudt dat bij verder insturen de auto steeds directer reageert. Optioneel is vierwielbesturing, waarbij de achterwielen meesturen op hoge snelheid voor extra stabiliteit. Bij een lage snelheid sturen ze in tegengestelde richting, waardooor de draaicirkel aanzienlijk kleiner wordt, en de auto daarmee wendbaarder is. 

 

Connectiviteit in de Audi Q8

In elke Audi Q8 is standaard het infotainmentsysteem MMI navigatie Plus geinstalleerd. Dit biedt tevens toegang tot Audi connectdiensten, via ingebouwde 4G router welke ook als wifi-hotspot kan fungeren. Dankzij de online diensten van Audi connect is het mogelijk om de navigatieroute op basis van realtime data aan te passen. Uiteraard behoren (draadloze) Apple CarPlay en Android Auto ook tot de mogelijkheden.

Actuele voorraad Audi Q8 bij DAGO

Luxueuze sportiviteit: de Audi SQ8

Met de Audi Q8 kunt u kiezen voor sportief, sportiever of sportiefst. Is de standaard Q8 niet sportief genoeg, dan kunt u kiezen voor de SQ8 TDI, die dankzij een beresterke motor en quattro vierwielaandrijving korte metten maakt van elke te rijden afstand. De standaard 21 inch grote wielen zijn ronduit imposant en de 4.0 TDI achtcilinder met twee turbo's en een compressor produceert een gezonde 435 pk aan vermogen. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u en de 100 km/u kan in 4,8 seconden gedaan zijn. 

 

Pure dynamiek: de Audi RS Q8

Voor wie geen concessies wil doen. De RS Q8 is de meest sportieve SUV van Audi en tevens, op het moment van schrijven de snelste SUV op de befaamde Nurnburgring. De 4 liter grote V8 TFSI benzinemotor produceert 600 pk, 800 Nm en sprint daarmee van 0 tot 100 in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid bedraagt standaard 250 km/u, maar is optioneel te verhogen naar 305 km/u. 

Meer informatie of een offerte ontvangen?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!